Heti program: négy tévés meccs is tervben

Kicsit csendesebb hetek után ezen a héten alaposan felpörög a honi röplabdaélet – legalábbis a tervek szerint. Minimum 14 mérkőzést kellene lejátszani a héten, amelyek között női és két férfi Extraliga találkozókat, Magyar és nemzetközi kupameccseket egyaránt találhatunk, ráadásul négy mérkőzést a televíziók is közvetítenek.

 

A héten két csapatunk is érdekelt lesz a nemzetközi kupákban: a Vasas Óbuda kedden Szerbiában, a CEV Kupa nyolcaddöntőjében méri össze az erejét a fehérorosz Mincsanka Minszk gárdájával, s amennyiben győznek, úgy másnap a szerb Obrenovac és a szlovén Sempeter meccsének nyertesével találkoznak.

Szerdán az 1. MCM-Diamant Kaposvár a Challenge Kupában lép pályára, mégpedig a cseh Ostravát fogadja. Ők siker esetén csütörtökön a szlovák Nitra és a macedón Skoje párharcának győztesével meccselnek. A két kaposvári találkozót pedig a DIGI Sport1 közvetíti.

Csütörtökön egy másik tévés mérkőzésre is sor kerül, mégpedig a férfi Extraliga rangadójára, ahol az éllovas LV Sport Pénzügyőr látogat Kazincbarcikára. Ezt a meccset pedig az M4 Sporton tekinthetik meg az érdeklődők. Ezen a napon lesz még egy férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő is a Miskolc és a Kecskemét között, míg a női Extraligában a Szent Benedek az MTK-t fogadja. A balatonfürediek amúgy már kedden is pályára lépnek a Magyar Kupában, ahol Budaörsre látogatnak.

Szombaton mindössze egy mérkőzés van tervbe véve: a MÁV Előre-Bericap női csapatának egészséges játékosai látogatnak Pécsre.

Vasárnap viszont igazi nagyüzem lesz, hiszen a női Extraligában három meccs is szerepel a tervben, s közülük a Swietelsky-BRSE és a Fatum-Nyíregyháza rangadóját az M4 Sport+ közvetíti majd. De összecsap a Kaposvár és az UTE, valamint a Vasas és az MTK is. A férfiaknál a Vegyész a DEAC-ot fogadja, az NB I-ben a Szeged a Szolnokot, míg a Magyar Kupában a Kecskemét a Miskolcot fogadja. A női NB I-ben pedig az éllovas Gödöllő a harmadik helyen álló Eötvös DSE-t látja vendégül – jelen, azaz hétfő esti állás szerint.

 

HETI PROGRAM:
December 8., kedd
18:00 Budaörs – Szent Benedek RA (női Magyar Kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
20:00 Vasas Óbuda – Mincsanka Minszk (női CEV Kupa-nyolcaddöntő); Obrenovac

December 9., szerda
17:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – TJ Ostrava (női Challenge Kupa-nyolcaddöntő); Tv: DIGI Sport1
19:00 Női CEV Kupa-negyeddöntő (Vasas?); Obrenovac

December 10., csütörtök
16:00 Női Challenge Kupa-negyeddöntő (1. MCM-Diamant Kaposvár?); Tv: DIGI Sport1
17:00 Szent Benedek RA – MTK (női Extraliga)
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport
20:30 MEAFC-Miskolc – Kecskemét (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)

December 12., szombat
16:00 PTE-PEAC – MÁV Előre-Bericap (női NB I)

December 13., vasárnap
15:00 Vidux-Szeged – Szolnok (férfi NB I)
17:00 Gödöllői RC – DSZC-Eötvös DSE Derecske (női NB I)
17:00 Kecskemét – MEAFC-Miskolc (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)
17:30 Vegyész RC Kazincbarcika – DEAC (férfi Extraliga)
18:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – UTE (női Extraliga)
18:00 Vasas Óbuda – MTK (női Extraliga)
19:00 Swietelsky-BRSE – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: M4 Sport+