Májusra halasztották az Eb-selejtezőket

Az Európai Röplabda Konföderáció döntése alapján, a résztvevőkkel egyeztetve januárról májusra halasztották a férfi és női röplabda Európa-bajnoki selejtezők többségét, köztük a magyar érdekeltségű csoportok mérkőzéseit.

 

A döntést a CEV azután hozta meg, hogy a nemzeti szövetségekkel több videokonferencián egyeztetett. A közös cél az volt, hogy a koronavírus-járványban biztonságos körülményeket teremtsenek a tornák lebonyolításához.

A magyar női válogatott eredetileg január 7. és 10. között Franciaországban, majd január 15. és 17. között Szombathelyen mérkőzött volna meg a franciák, az izraeliek és a dánok legjobbjaival. Az első kettő jut ki az őszi, szerb, horvát, bolgár, román közös rendezésű kontinenstornára.

A férfiak január 7. és 10. között Szombathelyen, egy héttel később pedig Portóban játszottak volna a portugál mellett a fehérorosz, illetve a norvég csapattal. A csoportelső biztosan kijut az őszi, lengyel, cseh, észt, finn közös rendezésű kontinensviadalra, és hozzájuk csatlakozik még öt csoportmásodik.

Az új helyzetben a lebonyolítás nem változik, csak az időpontok. Ami biztos, hogy május 16-ig le kell játszani a mérkőzéseket.