Őrzi veretlenségét a Békéscsaba

A női Extraliga 9. fordulójában a Kaposvár javítani tudott és három vesztes mérkőzés után győztesen hagyhatták el a pályát Balatonfüreden. A forduló másik összecsapásán a BRSE megőrizte veretlenségét  az MTK együttese ellen.

 

Női Extraliga:
Szent Benedek RA – 1. MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (–19, –22, –13)
Balatonfüred. V: Szabó P., Szarka.
SZBRA: Vukoja, Valdez 5, Szerényi 6, White 6, Dimitrics 5, Vacsi 4. Csere: Baksa, Bleicher N. (liberók), Herbin-Baker 1, Szkorics. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.
DIAMANT: Klisura 8, Kump 3, Király-Tálas 2, Bodovics 7, Helics 17, Szűcs 18. Csere: Szpin (liberó), Djurics 1, Szedmák 5, Kalmár, Tóth J. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
Edzői értékelés:
Andrea Milodanovics: – Nagyon büszke vagyok a lányaimra, elsősorban azért, mert ilyen játékot tudtunk nyújtani azok után, hogy öt hétig csak feküdtünk, nem edzettünk, míg a Kaposvár folyamatosan játékban van. Ez a csapat csodákra képes: egy ilyen helyzet után ilyen játékot produkálni! Tüdővel nem bírtuk sajnos, játékban partnerek voltunk. Folytatni kell, és meglesz az eredmény is.
Szasa Nedeljkovics: – Az első szett első fele, a másodiknak meg a második fele nem egészen úgy sikerült, ahogy azt elterveztük, voltak apró problémáink, de a győzelmünk úgy gondolom nem forgott veszélyben. 

 

Swietelsky Békéscsabai RSE – MTK 3:0 (15, 13, 18)
Békéscsaba. V: Jámbor, Csizmarik.
BRSE: Vander Weide 12, Pekárik 4, Drpa 14, Glemboczki 10, Grudina 7, Koseková 1. Csere: Molcsányi (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor.
MTK: Szerencsés-Miklai 4, Papp 10, Vezsenyi 9, Godó 5, Kilyénfalvi 4, Durst. Csere: Szalai (liberó), Császár 2, Lesi, Berkó, Dani. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés:
Tóth Gábor: – Igyekeztem megtisztelni az előző csapatomat azzal, hogy a lehető legalaposabban felkészültünk belőlük. Lendületes játékkal magabiztos győzelmet arattunk.
Leiszt Máté: – Gratulálok a Békéscsabának! Van hiányérzetem a mai mérkőzés után. Nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, amit az elmúlt hetekben. Sokszor fegyelmezetlenek voltunk azokban a taktikai dolgokban, amiket megbeszéltünk, így a Békéscsaba könnyed győzelmet tudott aratni felettünk.

 

Női NB I:
Jászberény – DSZC-Eötvös DSE Derecske 0:3 (–15, –22, –9)
Jászberény. V: Bátkai-Katona. Halász E.
JÁSZBERÉNY: Juhász, Farkas 2, Imre 4, Csabai 7, Csiki, Sléder 4. Csere: Sándor, Mizsei (liberók), Berényi 1, Faragó 1, Kocsmár 3, Nagy O. 2, Hajdu 7. Vezetőedző: Deme Gábor.
EÖTVÖS: Máté 6, Young 11, Tóth K. 5, Vaida 26, Fehér A. 3, Takács D. O. 1. Csere: Fehérvári (liberó), Béni 1, Korompay, Pálfi. Vezetőedző: Szombathy András.
Deme Gábor: – Bebizonyosodott számomra, hogy ezen a szinten egy játékos is meg tud nyerni egy mérkőzést. Ennek a mai meccsnek az volt a pozitívuma, hogy Hajdu Lili és Csabai Szonja jól játszott.
Szombathy András: – Gratulálok a csapatomnak! Az első és a harmadik szettben szép játékkal győztünk, a másodikban pedig a küzdésünkkel tudtuk a magunk javára fordítani az eredményt.

Budaörsi DSE – MÁV Előre-BERICAP 2:3 (19, 19, –14, –21, –10)
Budaörs. V: Barabás, Nagy L.
BDSE: Martinez 3, Sziládi 16, Harmath 6, Szabó 13, Orosz 12, Hernády. Csere: Berkó, Futsek (liberók), Deli, Merza. Vezetőedző: Fésüs Irén.
MÁV: Sebestyén 9, Ancsin 2, Haase 15, Kiss 10, Szilágyi, Durdanovics 23. Csere: Kovács E., Deli-Germann (liberók), Sólyom 1. Vezetőedző: Farkas Mihály.
Edzői értékelés
Farkas Mihály (MÁV Előre): – Örülök, hogy két szett alvás után sikerült felébrednünk és megfordítani a meccset a nagyon jól játszó Budaörs ellen.

 

Férfi NB I:
Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 3:1 (23, 23, –23, 22)
Szeged. V: Vigh, Varjasi.
Edzői értékelés
Nusser Elemér: – Nagyon örülök, hogy három szett végén nem hibáztunk, ami komoly fegyvertény, hiszen a Miskolc sokkal erősebb volt, mint amire számítottam, egy nagyon komoly, képzett és rutinos csapat volt az ellenfelünk. Ez egy kiküzdött győzelem, az ilyen sikerek mindig különösen értékesek.
Bagó László: – A védekezésünk nem működött a mai nap, ennek ellenére e végig partiban voltunk. A kritikus pillanatokban hibáztunk. Gratulálok a Szegednek, szinte hiba nélkül játszottak.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
13:00 Sümeg – Dág (férfi NB I)
16:00 LV Sport Pénzügyőr – DEAC (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó)
19:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – DVTK (női Extraliga)
19:00 KISTEXT – Szolnok (férfi NB I)