BRSE: Hétből hét!

Az ötszörös bajnok Békéscsaba 3:0-ra győzött a DVTK vendégeként a női röplabda Extraliga csütörtöki mérkőzésén, ezzel hétből hét győzelemmel áll a tabella első helyén.

DVTK – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (-9, -20, -26 )
Extraliga, női röplabda mérkőzés. Miskolc, zárt kapuk mögött. Vezette: Bátkai Katona Ágnes, Tillmann Gy.
DVTK: Sitku 2, Kiss E. 6, Szajkó 4, Kovács E. 9, Beddingfield 5, Kundrák. Csere: Dömsödi, Bertók (liberók) , Horton 12. Szakmai igazgató: Toma Sándor.
BRSE: Kosekova, Glemboczki 10, Vander Weide 9, Drpa 14, Grudina 10, Pekárik 5. Csere: Rády, Kertész (liberó), Cicic 2, Tatár 1, Szűcs 2. Vezetőedző: Tóth Gábor

A két csapat legutóbb november 7-én találkozott egymással, akkor magabiztos BRSE győzelem született. Az eddigi 6 mérkőzéséből 6-ot megnyerő Békéscsaba volt ezúttal is az összecsapás esélyese.

Ennek megfelelően kezdett a vendégegyüttes, pillanatok alatt 10 pontos előnyre tett szert. Tóth Gábor ismét keverte a kártyáit, mezőnyjátékosként nevezte Molcsányi Ritát, liberó poszton pedig ezúttal Rády Boglárka kapott bizalmat, aki a szintén 18 éves, BRSE nevelés Kertész Petrával együtt fogta össze a védekezést.

Határozottan, a taktikai utasításokat maximálisan betartva játszott a BRSE és 4:16-nál újoncot avatott, a 18 éves, saját nevelésű Tatár Gréta első alkalommal lépett pályára az Extraligában. De nem kellett sokat várni a 17 esztendős Szűcs Gréta érkezésére sem, így eddig még soha nem látott hatos harcolt a pályán a vendégeknél. A fiatalok rögtön megmutatták, hogy nem ijednek meg a saját árnyékuktól, hiszen Szűcs nagyszerű blokkal, míg Tatár okos ponttal tette le a névjegyét, de ki kell emelni, hogy Cicic is jól irányított. A szett végére Tina Grudina tett pontot egy életerős támadással.

A második játékrészben egy sokkal tüzesebb DVTK jött ki a pályára, 10:8-as miskolci vezetésnél a BRSE mestere kényszerül időkérésre. Hatott a “fejmosás”, hiszen azonnal változott a játék képe és magabiztos előnyre tettek szert Glemboczki Zóráék. Mindent megtettek a felzárkózásért a lelkes borsodiak, 2 pontra sikerül is megközelíteni a némileg pontatlanná váló vendégeket, de mindig volt csabai játékos, aki lökött egyet a BRSE szekerén, így a második etap is vendéggyőzelemmel zárult!

A harmadik szettben ismét a DVTK kezdett jobban, még a szett közepe táján is Toma Sándor tanítványai álltak jobban. Pekárik Eszter ászértékű nyitása adta meg az alaphangot, sikerült is egyenlítenie a csabaiaknak, de jött egy újabb fordulat és megint a Diósgyőr vezetett. Nem maradhatott el a BRSE-időkérés, de még ezt követően sem tudtak a vendégek fordítani. A hajrában a nagyobb problémák elkerülése végett visszajött a pályára Barbora Kosekova, de a DVTK ennek ellenére szettlabdához jutott! Sikerült azonban kivédekeznie a BRSE-nek a miskolci támadást, majd Marta Drpa vette kezébe az irányítást és pontjaival, nem mindennapi izgalmak közepette sikerült lezárni a találkozót.

Zsinórban hetedik bajnoki mérkőzést is megnyerte a BRSE, így továbbra is őrzi makulátlan mérlegét és vezető helyét a tabellán.

 

MESTERMÉRLEG:

Toma Sándor: Az első szett nagyon megijesztett, de aztán örülök, hogy sikerült felrázni a csapatomat. Úgy gondolom, hogy most méltó ellenfelei tudtunk lenni a Békéscsabának, a végére egy egész jó ki-ki szettet sikerült játszanunk.

Tóth Gábor: Mindenekelőtt köszönjük a DVTK-nak, hogy hozzájárultak a mérkőzés időpontjának módosításához, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban. Jól kezdtük a mérkőzést, az első szettet magabiztosan nyertük meg. Ettől azonban túlzottan megnyugodtunk, amit ellenfelünk jól használt ki, ezért is sikerült döcögősre a győzelem.

A képen a következők lehetnek: 12 ember, kosárlabdapálya
Forrás: a BRSE hivatalos facebook-oldala