Hétfőtől felfüggesztik az utánpótlás bajnokságokat, átalakul a Magyar Kupa

Tisztelt Tagszervezetek! A Magyar Röplabda Szövetség 2020. november 18-tól – a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében – felnőtt és utánpótlás bajnokságaiban, illetve az általa szervezett egyéb sportrendezvényein további intézkedésig a következőkről tájékoztatja tagszervezeteit és a hírközlő szerveket a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendelet alapján.

 

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége döntései a 2020. november 10-én megjelent 484/2020. (XI.10.) számú Kormányrendelet rendelkezései szerint terem-, strand- és ülőröplabda szakágára, azok hivatásos és amatőr, felnőtt és utánpótlás korosztályaira vonatkoznak.

A versenyek és az azokra felkészítő edzések tekintetében az alábbi korlátozó intézkedéseket, vezeti be, tekintettel a tagszervezeti felmérés eredményére:

1. A 2020/2021. évi Teremröplabda NBI Extraliga és NB I Liga felnőtt bajnokságok, valamint a 2020/2021. évi Teremröplabda Magyar Kupa versenysorozata az elfogadott, módosított halasztási és jelentési protokoll alapján a továbbiakban is folytatódjanak, amíg a felettes szervek erre lehetőséget biztosítanak.

A 2020/2021. évi Teremröplabda Magyar Kupa versenysorozatának döntője a lebonyolíthatóság érdekében 2021. március 12-14-én kerül megrendezésre, azzal a lebonyolítást érintő változtatással, hogy elődöntő-döntő rendszerű 4-es döntő formájában bonyolódjon. Ennek érdekében az MRSZ Versenybizottság által javasolt versenynaptár és versenykiírás változások elfogadásra kerültek. A lebonyolítás kapcsán a férfi és a női csapatok bajnoki rendszerének különbözősége miatt, további változtatás lehetséges.

2. A 2020/2021. évi Teremröplabda felnőtt NB II bajnokság folytatásának lehetőségéről készüljön egy újabb felmérés 2020. november 20-ig, a bajnokságban szereplő felnőtt és U21-es csapatok megkérdezésével, ennek eredménye után dönt.

3. A 2020/2021. évi Teremröplabda utánpótlás bajnokságokat (U19-U11) 2020 november 23-tól kezdődően felfüggeszti 2021 január 15-ig.

Megbízza az MRSZ Főtitkárt, hogy az MRSZ szakmai bizottságai és szervei közreműködésével készítsen olyan versenykiírás módosításokat, amiknek segítségével a felfüggesztést követően lebonyolíthatóak lesznek az utánpótlás bajnokságok. A tervezetnek tartalmaznia kell az utánpótlásra vonatkozó PCR tesztelési protokoll elképzeléseket, valamint az egészségügyi szűrésekre vonatkozó ajánlásokat.

Az edzések a helyi adottságoknak és a Kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően, a járványügyi előírások szigorú betartásával folytatódhatnak.

4. A Strandröplabda felnőtt versenyek, tornák az elfogadott, Strandröplabda versenyrendezési feltételek járványügyi szabályaiban foglaltak alapján a továbbiakban is folytatódjanak, amíg a felettes szervek erre lehetőséget biztosítanak.

A Strandröplabda utánpótlás versenyek, tornák versenyrendezéseiről azok esetleges felfüggesztéséről az elnökség további egyeztetéseket követően dönt.

Az edzések a helyi adottságoknak és a Kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően, a járványügyi előírások szigorú betartásával folytatódhatnak.

Az egyes döntésekhez kapcsolódó kiegészítő rendelkezéseket és részletszabályokat mellékelten találják.

Javaslat a Versenynaptár és a Magyar Kupa Versenykiírás változtatására
MRSZ Halasztási protokoll_20201118.docx
Strandröplabda versenyrendezési feltételek járványügyi szabályai

 

Tisztelt Sportolók, Sportszakemberek, Sportszervezeti vezetők, Támogatók, Szurkolók és nem utolsó sorban a Sportoló Gyerekek Szülei!

A Sars-Cov-2 vírusjárvány nyomán kialakult vészhelyzet az élet minden területén hozott változásokat, mely a hazai röplabdaéletet sem kerülhette el. Ennek okán a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége, a tagszervezetek véleményét kikérve 2020. november 18-án számos döntést kellett hozzon, melyeket Hivatalos Közleményben adott közre.

A döntések elsősorban az élet és az egészség védelmét szolgálják, de egyben lehetőséget biztosítanak a sportolók és sportszakemberek további munkavégzésére, edzések megtartására. Természetesen az elkövetkezendő időszak kormányzati döntéseinek függvényében mindez módosulhat.

Fontos felhívni a figyelmet, hogy a Szövetség a betervezett eseményeket jelenleg felfüggesztette, azok nem kerültek törlésre, így minden nevezés jelenleg érvényben van, további intézkedésig. Bízunk abban, hogy a jövő év folyamán rengeteg röplabda eseményekkel feledtethetjük a mostani vészhelyzet következményeit.

Az elnökség meghozott döntései a kiadott Kormányrendelettel összhangban megteremtik a lehetőségét a röplabda sportágban dolgozó sportszakemberek munkabérének és megbízási díjának TAO látványcsapatsport támogatás keretében történő elszámolására. Ezek kifizetése a Sportszervezet és az érintett munkavállaló sportszakember közötti megállapodás függvénye. Ahol szükséges a szerződések módosítását szükséges elvégezni, hiszen igazolni kell, hogy olyan tevékenységet folytat a sportszakember, ami az adott helyzetben indokolt és lehetséges.

A Magyar Röplabda Szövetség Irodai munkatársai, ha megváltozott rend alapján is –a személyes ügyfélfogadás korlátozott -, de dolgoznak, a versenyekkel, támogatásokkal kapcsolatos ügyintézések, rendben zajlanak. A szövetség munkatársai, bizottságai, vezetői mindent megtesznek azért, hogy a jelen helyzetben is rendelkezésre álljanak és szolgáltatói szerepüket ellássák és segítsék a tagszervezeteket.

Kedves Gyerekek, Szülők, Szurkolók!
Bízunk benne, hogy mihamarabb találkozunk a röplabdapályákon!
a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége