Kaposváron is veretlen maradt a Békéscsaba

Vasárnap játszották a női Extraliga rangadóját, amelyen az éllovas Swietelsky-BRSE látogatott Kaposvárra. Bár a hazaiak szereztek vezetést, a vendégek fordítottak, majd a döntő szettben a győzelmet is megszerezték, s ezzel hat mérkőzés után hat győzelemmel – ráadásul egytől egyig idegenben – vezetik a tabellát.

 

Női Extraliga:
1. MCM-Diamant Kaposvár – Swietelsky-BRSE 2:3 (19, –23, –21, 23, –7)
Kaposvár. V: Horváth M., Adler.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Király-Tálas 2, Matics 12, Kump 7, Helics 17, Klisura 24, Djurics 16. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Bodovics, Kalmár, Szedmák 2, Szűcs K. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
BRSE: Glemboczki 4, Grudina 12, Koseková 2, Vander Weide 25, Pekárik 8, Drpa 28. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Helics pontja jelentette az első eseményt a mérkőzésen, ám Koseková remek nyitásai után Vander Weide és Drpa pontjaival már a BRSE vezetett, a somogyiak öt csabai pont után bizonyultak ismét eredményesnek. Zsinórban három kaposvári pont, benne Helics ászával, majd két csabai rontás és egy ravasz Klisura-megoldást követően visszavette a vezetést a Kaposvár. A hazai oldalon Helics, a vendégeknél Drpa volt elemében, ám előbbi csapata haladt jobban, 17:13-nál következhetett a második csabai időkérés. Egy 3:0-s szériával már hat pont volt a különbség. Feladót cserélt a BRSE, Cicic lépett a pályára, de ő sem segíthetett (25:19).
A 2. szettet is a Diamant kezdte jobban, de emelt a tempón a BRSE és Grudina és Vander Weide vezérletével gyorsan fordított és tartotta 2-3 pontos előnyét, 11:7-nél Szasa Nedeljkovicsnak kellett időt kérnie. Elkezdett zárkózni a hazai csapat, de Vander Weide, majd Glemboczki sánca után ismét jó helyzetbe kormányozta magát a Csaba. Megnyugodni nem lehetett, a hazaiak két blokk és Grudina pontatlanságát követően már ismét a csabaiak nyakában loholt a Kaposvár. Kétszer is időt kért Tóth Gábor, de egy 7:0-s hazai roham után egyenlő lett az állás. Küzdött a vendég, nem akarta elbukni a mindig roppant fontos 2. játszmát. Drpa labdája szettlabdához juttatta a Csabát és nem sokkal később ő is fejezte be a játékot (23:25).
Nagy lendülettel kezdte a 3. felvonást a BRSE (1:6), ám Maticsék gyorsan vendégeik után eredtek. Drpa és Vander Weide vitte a hátán a csabaiakat, de a társak is nagyon odatették magukat, a játékrész derekán jól is állt a Csaba (9:13). Volt már 6 pont is a két együttes között, de a Kaposvár nem adta fel, a játszma hajrájára kettőre faragta a hátrányát. Ennél feljebb azonban nem jött, következett Grudina centerpontja, Glemboczki ásza és innen a BRSE már csak egy szettre volt a győzelemtől (21:25).
A 4. szettet a Klisura vezérelte Kaposvár uralta, a játszma végéhez közeledve már hat egységgel vezetett, de a BRSE harcolt, küzdött és 22-nél beérte vendéglátóját. Mégis: Klisura 21. pontja játszmalabdát, Djurics blokkja a játszmalabdát és a döntő szett kicsikarását érte (25:23).
Az 5. szettben is folytatódott az idegek csatája, de 5:3 után a csabaiak voltak a higgadtabbak, 3 pontos vezetésüknél cseréltek térfelet a felek. Jól sáfárkodott előnyével a BRSE és az új erőre kapó Vander Weide remeklésével bravúros győzelmet aratott, zsinórban, idegenben a hatodikat (7:15).

Edzői értékelés
Szasa Nedeljkovics:
– Ma hiányzott az extra a játékunkból, és sajnos ezúttal a közönség sem tudott minket átlendíteni a holtpontokon.
Tóth Gábor:
– A mérkőzés egy részében hullámzott játékunk, illetve volt, aki jócskán elmaradt eddig mutatott formájától, de minden nehézségen felülkerekedve, néhány kiváló egyéni teljesítménnyel, igazi csapatként győztük le a Kaposvárt!

 

DVTK – Fatum Nyíregyháza 0:3 (–11, –18, –14)
Miskolc. V: Jámbor, Suba.
DVTK: Sitku, Kovács E. 8, Kiss E. 6, Beddingfield 2, Horton 5, Szajkó 3. Csere: Dömsödi, Bertók (liberók), Mészáros Zs., Egri 1, Kundrák 1. Vezetőedző: Toma Sándor.
FATUM: Francesco 3, Fuchs 5, Ortiz 7, Lacombe 15, Vaszileva 19, Pintér 7. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Az MTK szombati legyőzése után vasárnap már újabb bajnokit játszott a Fatum Nyíregyháza. A csapat nagyon határozottan kezdett, az első játszmában nagy volt a különbség, és Vaszileva valamint Lacombe ponterős játékával simán nyerte a szettet. A második felvonásban 13:15-ig volt szoros az állás, ekkor ritmust váltott a Fatum, és végül hozta ezt a felvonást is. A harmadik játszmában is pontosabb volt a Nyíregyháza, blokkból is több pontot szerzett az együttes, és végül biztosan nyerte a találkozót Németh Szabolcs együttese.

Edzői értékelés
Toma Sándor:
– Gratulálok a Nyíregyházának a győzelméhez, komolyan vették a mérkőzést, végig nyomás alatt tartottak minket. Voltak periódusok, amikor jól játszott a csapatom, extrákat tudtunk hozni, de ezt nem mindig tudjuk pontokban realizálni. A kontratámadásokban kell még nagyon sokat fejlődnünk, de ez hosszabb időbe fog telni, hiszen ezen a szinten már sokkal nagyobb ütőerő szükséges az eredményességhez.
Németh Szabolcs: – Örülök, hogy a csapat átérezte a szombati MTK elleni meccs után a hétvége zárófeladatát és annak fontosságát és viszonylag simán tudtuk hozni a “kötelezőt” a szimpatikus DVTK csapata ellen. Sajnos ezen a meccsen is tompák voltunk és olykor-olykor hibáztunk, de azt kell, hogy mondjam a tegnapi mérkőzéshez képest sok pozitív dolog is előjött játékosaimnál, elsősorban a hozzáállásában. Megyünk tovább, hiszen a következő két hétben három komoly kihívás áll előttünk.

 

Férfi NB I:
Sümeg – MÁV Előre-BERICAP 0:3 (–17, –17, –19)
Sümeg. V: Varga A., Sík.
SÜMEG: Majer 1, Széll 10, Nagy P. M. 9, Miklósi-Sikes 2, Péter 9, Óhidi Roland 1. Csere: Szabó P. (liberó), Óhidi Richárd 2, Turcsics. Vezetőedző: Holdinger Szilárd.
MÁV: Kholman 3, Náhol 1, Neukum 7, Stefanovics 5, Salazar 8, Gyenyin 8. Csere: Szentesi (liberó), Tóth K. 2, Kulcsár 1. Vezetőedző: Csizmadi András.
Edzői értékelés
Holdinger Szilárd:
– A szerdai mérkőzés után, ahol elfogathatóan játszottunk sajnos ez volt a félelmem, hogy nem tudjuk megismételni azt a teljesítményt. Sajnos így is történt! Hétről hétre jó csapatok ellen játszunk és bár a lehetőségeink messze nem ideálisak, de leginkább saját kishitűségünket kellene legyőznünk!
Csizmadi András: – A Sümeg Kistext elleni meccsét látva, keményebb harcosabb meccsre számítottam. Ugyan az eredmény nem ezt mutatja, de ez egy nehéz mérkőzés volt a csapat számára. Úgy gondolom, mi voltunk a találozó esélyesei, de ez mit sem ér, ha a pályán nem tudjuk bemutatni. Elviseltük az esélyesség terhét, és meg is tudtuk mutatni a tudásunkat. A 3. szett kicsit döcögősen indult. Gratulálok a csapatnak. Az 1000 sebből vérző Sümegnek pedig üzenem, hogy nem szabad feladni, minden gödörnek van alja, ahonnan már csak felfelé vezet az út.