Mindig magasabbra – beszélgetés Takács Dorotival

Takács Doroti (balra) ebben a szezonban is komoly célokat tűzött ki maga elé

Újra a válogatottal készülhet a Vasas fiatal ütőjátékosa, Takács Doroti, aki most kezdi felvenni igazán a ritmust. Vele beszélgettünk a válogatottról, jelenlegi helyzetéről, karrierépítésről.

Többször volt már válogatott kerettag, sőt már négy évvel ezelőtt pályára léphetett a címeres mezben, most újra lesz lehetősége Takács Dorotinak, hogy bizonyítson a válogatottban is, ahol szintén Jakub Gluszak kezei alatt készülhet.
Nagy megtiszteltetés a válogatott meghívó – meséli Takács Doroti – ám a jelenlegi helyzetben minden olyan képlékeny, kérdéses az egész szezon, hogyan tudjuk lejátszani a meccseket. Most mindenki elsősorban a klubjára koncentrál és reméljük, hogy mire eljutunk odáig, hogy mehetünk a válogatotthoz, arra a helyzet is javulni fog.” Egy fiatal, sikerre éhes válogatotthoz csatlakozhat majd a december végén kezdődő összetartáson, akiket a Vasast is edző Jakub Gluszak irányít majd. “Kuba teljesen más stílust képvisel, mint Jan (Jan de Brandt, korábbi szövetségi kapitány – szerk.), másképp épülnek fel az edzések, más a taktika, egyszerűen más a ritmus. De azt hiszem a lányokkal könnyedén alkalmazkodunk ehhez, bár most nagyon rövid időnk lesz a felkészülésre. Jan-nal az alapoktól tudtunk indítani, most erre az idő rövidsége miatt nem lesz lehetőség. Szerencsére mindannyian játékban vagyunk, így könnyebben megy majd a felkészülés. Nagyon szeretnénk kiharcolni az EB-részvételt!

Nemrég igazolt az MTK-ból a Vasasba, erről így vélekedik: “Igyekeztem mindig jól megtervezni a karrieremet, a következő lépésemet. Korábban az motivált, hogy minél többet játszhassak, lehetőleg kezdőként, alacsonyabban jegyzett csapatokban. Ott meg akartam mutatni a tudásomat, hogy lehet számítani rám. Már egy ideje gondolkodtam a váltáson, hogy egy komolyabb csapatban, magasabb szinten is bebizonyítsam, hogy helyem van ott. Egyelőre ott tartok, hogy szokom ezt a légkört: másként edzünk, más feladatokat végzünk, mint a korábbi csapataimnál, jóval magasabb koncentráció szükséges, hogy mindent jól csináljak. Éles helyzetben még azért becsúsznak hibák, még nem vagyok elég bátor, hogy megmutassam mit is tudok valójában. Remélhetőleg hamarosan már ez is menni fog. Sokat kell dolgoznom és közben türelmesnek kell maradnom, és akkor eljön majd az én időm.
A koronavírus-járvány a Vasas-család életére is rányomta a bélyegét, nem igazán volt idő, hogy összerázódjon a csapat: “Igazából az utóbbi meccsekre kezdett összeállni a csapat, most tudtunk úgy igazából együtt edzeni, most kezdünk egymásra hangolódni. Nem volt zökkenőmentes a felkészülésünk sem, ezért is ragadtunk be kicsit a rajtnál. Most, mire belelendülünk, a járvány újra lecsap… Reméljük, hogy hamarosan kilábalunk belőle és elindulunk felfelé.

Fotók: Vasas Óbuda