Férfi Extraliga: három játszmában nyerte a Pénzügyőr a rangadót

Rangadót játszottak kedden a férfi Extraligában: a kupagyőztes Pénzügyőr három játszmás mérkőzésen győzte le a BL-induló Fino Kaposvárt. A somogyi szurkolók a női Magyar Kupában vigasztalódhattak, ahol a Diamant Székesfehérváron győzött 3:2-re, s kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé.

 

Férfi Extraliga:
LV Sport Pénzügyőr – Fino Kaposvár 3:0 (21, 20, 21)
Kőér utca, zárt kapuk mögött. V: Mezőffy, Árpás.
PÉNZÜGYŐR:
Rása 3, Magyar B. 2, Reffatti 14, Flachner D. 7, Kovács Z. 12, Kiss D. 10. Csere: Feliciano (liberó), Szabó M. 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
FINO: Bögöly 5, Ouyachi 2, Melnyikov 18, Horváth K. 5, Veleckij 3, Keen 4. Csere: Kiss M. (liberó), Kalmár, Iván G., Iván B. 1, Fenyvesi. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

Az első szettben végig a fővárosiak akarata érvényesült, a második elején pedig megsérült a somogyiak egyik legjobbja, Horváth Kristóf: az ütőjátékos egy támadás után rosszul ért talajt, a társai ölben vitték le a pályáról a jobb bokáját fájlaló röplabdázót. Ezt követően is a Pénzügyőr röplabdázott jobban, így 50 perc után már kétszettes előnyben volt. Ugyan a harmadik etapban sokáig tartotta a lépést riválisával a Kaposvár, Jókay Zoltán tanítványai a hajrában magabiztosak voltak, így továbbra is hibátlanok a bajnokságban.

Jókay Zoltán (PSE): – Örültünk, hogy végre játszhattunk egyet. Úgy gondolom, hogy az összképet tekintve a csapaton meglátszódott a mérkőzéshiány, főleg az olyan meccsek hiánya, amelyeknek ilyen hőfoka van, mint a mai összecsapásnak. Boldog vagyok, hogy végig tudtunk koncentrálni, még a sajnálatos sérülés sem zökkentette ki a srácokat. Készülünk a következő mérkőzésre, amely remélhetőleg lejátszásra kerül. Innen is mihamarabbi felépülést kívánunk Horváth Kristófnak.

 

Női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó:
MÁV Előre Bericap – 1. MCM-Diamant Kaposvár 1:3 (–18, –22, 21, –18)
Székesfehérvár, 50 néző. V: Szarka, Szél.
A kaposváriak már az első mérkőzésen sokat tettek azért, hogy nyugodt legyen a visszavágó, de biztos, ami biztos alapon Fehérváron is bekezdtek, és előbb biztosan hozták az első, majd a második szettet is. A harmadik játszmában többször is porszem került a gépezetbe, amit kihasznált az ellenfél, a negyedik játékrészre aztán újból helyreállt a rend. A Diamant 93 perc alatt biztosította be sikerét, és kettős győzelemmel lépett tovább a negyeddöntőbe. A két szerb klasszis, Kliszura és Helics 17-17 pontig jutott. A lányokra a következő körben a címvédő Vasas vár, a párharc mindkét összecsapását decemberben rendezik majd meg a tervek szerint.

Farkas Mihály: – Úgy alakult a sorsunk, hogy a mérkőzések az edzések. Az elején még nagyon tiszteltük a Kaposvárt, majd, amikor ez elmúlt, elkezdtünk játszani és az már nagyon tetszett. Szasa Nedjelkovics barátomnak sok sikert kívánok a kupában és a bajnokságban is!
Szasa Nedjelkovics: – 2:0 után, mikor matematikailag már továbbjutottunk, felszabadultá váltunk és más dinamikával játszottunk a harmadik és negyedik szettben. Az utolsóban oda kellett tenni magunkat, hogy megnyerjük a meccset.

Továbbjutott a Kaposvár kettős győzelemmel.

 

HETI PROGRAM:

November 4., szerda
19:00 MÁV Előre Bericap – Szolnoki RK (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)

November 5., csütörtök
19:00 MÁV Előre Bericap – DSZC-Eötvös DSE Derecske (női NB I)

November 6., péntek
19:00 Vidux-Szegedi RSE – Sümegi RE (férfi NB I)
19:30 MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK (férfi NB I)

November 7., szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE Derecske – TFSE (női NB I)
16:00 Vidux-Szegedi RSE – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga)
18:00 DVTK – Swietelsky-BRSE (női Extraliga)
18:30 Budaörsi DSE – Gödöllői RC (női NB I)

November 8., vasárnap
16:00 MÁV Előre Bericap – KISTEXT (férfi NB I)
17:00 Jászberény – PTE-PEAC (női NB I)