Női Extraliga: edzőmeccset nyert a Fatum…

Két bajnoki mérkőzésre került sor vasárnap: a női Extraligában a Fatum a második sorával is simán nyert a tartalékos UTE ellen, míg a férfi NB I-ben a MÁV Előre aratott magabiztos sikert a Szolnok ellen.

 

Női Extraliga:
Fatum Nyíregyháza – Újpesti TE 3:0 (12, 10, 10)
Continental Aréna, 250 néző. V: Adler, Horváth M.
FATUM: Francesco 5, Fuchs 10, Lászlop 8, Inneh 17, Vaszileva 10, Ortiz 12. Csere: Tóth F., Tóth D. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
UTE: Varga V., Manninger 4, Bezsandolszka 5, Petőváry 7, Kis D. 2, Carabali. Megbízott edző: Valics György.

Az UTE – amelynek keretét utolérte a járvány – 21 éves átlagéletkorú, hatfős csapattal érkezett, a szakmai stábot pedig egyedül Valics György képviselte. A Fatumban azok kaptak lehetőséget, akik idáig kevesebbet játszottak, de így is simán győztek. A szabályok szerint a találkozót le kellett játszani, vitatkozni inkább azon lehet, hogy a mérkőzés mennyire szolgálta a sportág népszerűsítését.

Németh Szabolcs (Fatum): – A mai mérkőzésen több olyan játékosak is tudtam lehetőséget adni, akik egyébként kevesebb bizalmat kaptak az elmúlt mérkőzéseken a bizonyításra. Nagyon örülök Sina Fuchs és Varga Eliza ponterős játékának. Jó volt látni Genesis Francesco ma mutatott formáját, aki a betegségéből felépülve újra stabil tagja a csapatnak. Köszönjük szurkolóink a biztatását és támogatását. Szeretném leszögezni a mérkőzés körül kialakult helyzet kapcsán, hogy nem azért nem mentünk bele a mostani halasztásba mert csak így tudtuk nyeri az UTE ellen. Úgy gondolom, hogy a bajnokság folytatása érdekében alkalmazkodni kell ehhez a helyzethez és kompromisszumokba belemenni annak érdekében, hogy a sportág fennmaradjon. Az elmúlt hetekben mi is hoztunk olyan döntéseket (lásd: Békéscsaba kérése pályaválasztói csere kapcsán, MTK meccs halasztása), amelyben más csapatok kérésének tettünk eleget, de ahhoz, hogy az Extraliga alapszakasz majd a rájátszás, ne lehetetlenüljön el úgy gondolom, hogy ha áldozatok árán is, de játszani kell. Az UTE minden otthon maradt játékosának és az edzői stáb tagjainak mielőbbi felépülést és gyors visszatérést kívánunk! Csapatukat eddig elkerülte a COVID fertőzés köszönhetően azoknak a szigorú szabályoknak (is), amellyel játékosainkat óvjuk. Mi továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jelenlegi (negatív) állapotot a csapaton belül fenntartsuk.

 

Férfi NB I:
MÁV Előre-BERICAP – Szolnoki RK 3:0 (14, 17, 18)
Székesfehérvár, 50 néző. V: Szabó, Bátkai-Katona.
MÁV: Arató 5, Gyenyin 17, Náhol 4, Kholman 10, Salazar 17, Kulcsár 4. Csere: Takács M. (liberó), Tóth K. 2. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
SZOLNOK: Fenyvesi 1, Molnár I. 5, Banai 12, Biró 3, Guzmics 1, Quintz 4. Csere: Mészáros M. (liberó), Kómár. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Az eredmény alakulása: I. szett: 3:5, 11:8, 16:9, 22:12. II. szett: 3:0, 13:7, 21:17. III. szett: 2:1, 7:8, 18:13, 24:18

Az első szett elején ugyan vezettek a vendégek, de 6:6-nál már egál volt, nem sokkal később pedig a hazaiaknál volt az előny. A folytatásban a két együttes közti különbség fokozatosan nőtt, végül 25:14-re nyertek Náhol Gergőék. A második játékrészben végig dominált a MÁV és 25:17-re győzött. A harmadik, egyben záró felvonásban ismét voltak jó pillanatai a szolnokiaknak, 8:7-nél például vezettek is, de a szett későbbi részében megint a fehérvári gárdának jött ki jobban a lépés. 25:18-ra hozták a szettet Arató Kristófék, a mérkőzést pedig 3:0-s sikerrel zárták.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Gelencsér Balázs:
– Rögtön a kezdésnél felállást kellett változtatunk, mert adminisztratív hibából nem játszhatott a csapatkapitány, Neukum Gábor. Szerencsére a játékosaink gyorsan túllendültek ezen és a találkozón végig dominálva, saját játékunkat játszva, magabiztosan nyertük a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak!
Gulyás Ferenc: – Úgy érzem nem röplabdázni jöttünk, hanem túrázni. Nagyon szégyellem magam, remélem a játékosaim is ugyanezt teszik. Gratulálok a Székesfehérvárnak.