Férfi NB I: Nacsa Gábor visszatért, de a Szolnok nyert

A férfibajnokság egyetlen pénteki mérkőzésén a Szolnok a Szegedet fogadta. A találkozó egyik érdekessége volt, hogy 1021 nap után lépett újra pályára Nacsa Gábor. A 16-szoros válogatott játékos három éve, első idénybeli libanoni bajnokiján sérült meg, s azóta csak strandröplabda-mérkőzésen szerepelt. Most mindjárt a vendégcsapat legeredményesebb játékosa lett, azonban a meccset így is a szolnokiak nyerték négy játszmában.

 

Férfi NB I:
Szolnok – Vidux-Szeged 3:1 (–23, 19, 13, 22)
Szolnok, 70 néző. V: Ujházi, Szabó P.
Legtöbb pont: Banai 12, ill. Nacsa 14.
Gulyás Ferenc: – Sajnálom az első szettet, meg kell tanulnunk, hogy a mérkőzést már a legelejétől komolyan kell venni, és teljes koncentrációval, figyelemmel követni. Ettől függetlenül örülök a győzelemnek gratulálok a csapatnak.
Nusser Elemér: – Minden téren nagy segítség volt Nacsa Gábor beszállása, sokkal stabilabb lett így a játékunk, a többiekre is remek hatással volt. A Dág elleni meccshez képest komoly előrelépést mutattunk. Ezt az utat folytatni kell, ezért nagyon várjuk a pillanatot, amikor újra teljes lesz a keretünk, hiszen csak együtt fejlődhetünk igazán. Ez egy nehéz időszak, de egy előnye mindenképp van: az elmúlt hetek bizonyították, hogy a korábban inkább csereként számításba jövő játékosokra bátran lehet nyúlni a jövőben.

HETI PROGRAM:
Október 24., szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE, Derecske – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Diósgyőri VTK (női Extraliga); Tv: Sportstream
17:00 Jászberény – Budaörs (női NB I)
19:00 Fatum-Nyíregyháza – Swietelsky-BRSE (női Extraliga)

Október 25., vasárnap
16:00 Dág – MÁV Előre-Bericap (férfi NB I – zárt kapuk mögött)
16:00 Széchenyi Győr – DEAC (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő)
18:00 MAFC-BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Sportstream