Női Extraliga: Újpesten nyert és az élre állt a Diamant

Hátrányból fordítva, kiváló teljesítményt nyújtva győzte le az 1. MCM-Diamant Kaposvár idegenben az UTE együttesét a női röplabda Extraliga negyedik fordulójában és ezzel átvették a vezetést a tabellán.

 

Női Extraliga:
UTE–1. MCM-Diamant Kaposvár 1:3 (19, –23, –17, –19)
Szilágyi út, 250 néző. V: Mezőffy Zy., Szabó P.
UTE: Bezsandolszka 5, Petőváry 8, Szabó L. 10, Carabali 10, Bagyinka 3, Racskovszka 21. Csere: Karabaseva (liberó), Manninger, Kojdova, Németh H., Pécsi. Vezetőedző: Horváth András.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Kalmár, Szűcs K., Bodovics 4, Helics 18, Klisura 23, Djurics 8. Csere: Szpin (liberó), Király-Tálas, Szedmák 2, Matics 11, Kump. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

 

Jól kezdték a meccset a hazaiak, 8:4-nél már időt kellette kérnie Szasa Nedeljkovicsnak, sőt nem sokkal később ismét magához rendelte tanítványait a vendégek mestere, mert hét pontra nőtt a hazaiak előnye. A rövid szünet után magukra találtak a somogyiak és Klisura vezérletével elkezdték a felzárkózást, de aztán ismét az történt a pályán, amit a házigazda akart, így megnyerte az első szettet (25:29).

Villámrajtot vettek a somogyiak a második játszma elején, s hamar megnyugtató előnyre tettek szert, a fővárosiak azonban felzárkóztak két pontra. A hajrához is fej fej mellett érkeztek a felek, a csereként pályára lépett Matics osztott ki egy méretes blokkot, majd Klisura egy bombával zárta le a rendkívüli izgalmakat hozó etapot (23:25).

A folytatásra teljesen szétesett az UTE játéka, a budapestiek nem tudtak mit kezdeni a Matics, Klisura, Helics alkotta trióval és a hajszálpontos nyitásokkal. Horváth András a bokasérüléssel küzdő Kojdovát is harcba küldte, de hiába, a kaposváriakat ebben a felvonásban nem lehetett megállítani (17:19).

A negyedik szettben ugyan valamivel szorosabb volt, de Kalmárék győzelme egy percig sem forgott veszélyben (19:25).

 

HETI PROGRAM:
Október 23., péntek
19:30 Szolnok – Vidux-Szeged (férfi NB I)

Október 24., szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE, Derecske – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Diósgyőri VTK (női Extraliga); Tv: Sportstream
17:00 Jászberény – Budaörs (női NB I)
19:00 Fatum-Nyíregyháza – Swietelsky-BRSE (női Extraliga)

Október 25., vasárnap
16:00 Dág – MÁV Előre-Bericap (férfi NB I – zárt kapuk mögött)
16:00 Széchenyi Győr – DEAC (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő)
18:00 MAFC-BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Sportstream