NB I: Kétszettes hátrányból fordított az Eötvös Budaörsön

A női NB I-ben már 2:0-ra vezetett a Budaörs, de a 28 pontig jutó, idei magyar strandröplabdabajnok Vaida Beáta vezérletével, nagy izgalmak közepette mégis a debreceni csapat hagyta el győztesen a pályát. A férfiaknál a hétközi kupabravúr után a KISTEXT Miskolcon győzött bajnokin, négy szettben, míg a Magyar Kupában a Kazincbarcika a papírformának megfelelően háromszettes sikert aratott a szegediek ellen.

 

Női NB I:
Budaörs – DSZC-Eötvös DSE 2:3 (18, 11, –22, –23, –14)
Budaörs, zárt kapuk mögött. V: Gyulai, Bibók.
Legtöbb pont: Sziládi 16, ill. Vaida 28.
Szombathy András (Eötvös DSE): – Gratulálok a csapatunknak. Ismét sikerült vesztes helyzetből felállnunk. Nagyon értékesnek tartom, hogy két pontot el tudtunk hozni a jó erőkből álló Budaörs csapatától.

 

Férfi NB I:
MEAFC-Miskolc – KISTEXT 1:3 (–20, 23, –14, –21)
Miskolc, 90 néző. V: Villás, Szarka.
Legtöbb pont: Kovács Z. 16, ill. Chamone 20.
Bagó László: – Jó meccset sikerült játszani, kicsit taktikusabb játékkal szorosabbak lettek volna a szettek.
Weczera Csaba: – A szerdai Magyar Kupa-mérkőzés után nehezen tudtuk felvenni a ritmust. Fáradt volt a csapat fizikailag és fejben is. De sikerült így is megnyernünk a mérkőzést és begyűjteni a 3 pontot és azt hiszem most ez volt a legfontosabb számunkra.

 

Férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Vegyész RC-Kazincbarcika – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (17, 13, 23)
Kazincbarcika, 200 néző. V: Suba, Jámbor.
VRCK: Csizmadia, Mineiro, Bibók, Árva, Budai, Péter M. Csere: Dudás, Tóth (liberó), Simkó, Földes. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
SZEGED: Bodnár, Piti, Inhoff, Sarnyai, Kiss, Demcsák. Csere: Borsi (liberó), Strezeneczki, Móczár. Vezetőedző: Nusser Elemér.
Toronyai Miklós: – Az első és a második játszmában magabiztosan röplabdáztunk, ezt vártam a harmadik felvonásban is, de Mineiro lehozatala nem ezt idézte elől. Ott kicsit többet vártam a pályára lépőktől, annak viszont örülök, hogy néhány játékosomnak még így is pihenőt tudtam adni. Köszönjük a szegedieknek, hogy tudták vállalni az összecsapást.
Nusser Elemér: – Szívből gratulálok a srácoknak, hiszen sokkal többet hoztak ki ebből a meccsből, mint amire számítottam. Az edzéshiány a labdabiztonságon érződött, de ezt óriási akaraterővel kompenzálták a fiúk. Biztos vagyok benne, hogy a harmadik szettet megnyerjük, ha edzésben vagyunk. Felnőtt keretünket két U21-es játékos, Strezeneczki Péter és Móczár Dávid egészítette ki, mindketten ügyesek voltak. Illedelmesen megköszönték a lehetőséget, amiért meg is dolgoztak, és éltek is vele, így a holnapi bajnoki meccsen is bátran beállíthatom őket. Köszönjük a segítségüket!

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 Sümeg – Szolnok (férfi NB I)
17:00 LV Sport Pénzügyőr – DEAC (férfi Extraliga – zárt kapuk mögött); Tv: Sportstream
18:00 Vidux-Szegedi RSE – Dág (férfi NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga)
19:00 MEAFC-Miskolc – MÁV Előre Bericap (férfi NB I)