Újabb négy évig Alekszandar Boricsics a CEV elnöke

Pénteken Bécsben zajlott le az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) 41. Kongresszusa, amelyen az MRSZ-t dr. Kovács Ferenc elnök és Ludvig Zsolt főtitkár képviselte. A kongresszuson egyben tisztújtást is tartottak, ennek eredményeképpen eldőlt, hogy a következő négy évben is a szerb Alekszandar Boricsics lesz a CEV elnöke.

 

A CEV hivatalban lévő elnöke 36 szavazatot kapott, míg a másik jelölt, az észt Hanno Pevkurt 19 nemzeti szövetség támogatott. Miután 2015-ben átvette a CEV vezetését, Boricsics és csapata átformálta a szervezetet és annak felfogását, miközben erős szolidaritást és kohéziót keltett az európai röplabdacsalád minden tagja között.

A röplabda Európában az elmúlt öt év folyamán sokat erősödött, különösen a nagy események lebonyolításán keresztül, amelyek felejthetetlen élményt nyújtottak a játékosok és a szurkolók számára egyaránt.

Alekszandar Boricsics 1948-ban született, sikeres játékos és edzői karrier után lett sportdiplomata. 1992-től 2016 elejéig a Jugoszlávia Röplabda Szövetség, majd a Szerb és Montenegrói Röplabda Szövetség és a Szerbiai Röplabda Szövetség elnöke volt. 2015 októbere óta az európai röplabda család élén áll, és a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) második ügyvezető alelnöke is.