Magyar Kupa: alaposan meglepte a KISTEXT a Dunaferrt

Négy mérkőzést is játszottak a héten a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A legnagyobb meglepetést az NB I-es KISTEXT okozta, amely fordulatos meccsen 3:1-re legyőzte az Extraligás Dunaferrt. A MÁV Előre Szolnokon nyert három játszmában, míg a MAFC a Dágot győzte le ugyanilyen arányban. A nőknél a DVTK is simán győzött Jászberényben.

 

Férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
KISTEXT – Dunaferr 3:1 (26, –18, 34, 17)
Kistext Aréna, zárt kapuk mögött. V: Horváth M., Tillmann.
KISTEXT: Bokor 12, Török R. 4, Chamone 19, Flachner K. 4, Szalai 8, Gönczi 16. Csere: Farkas R. (liberó), Török Sz., Oláh B., Ghazal. Vezetőedző: Weczera Csaba.
DUNAFERR: Garrett 20, Ambrus 1, Boa 10, Mészáros D. 15, Tomanóczy B. 14, Balin 6. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Majoros 5, Laczi, Hatvany, Kecskeméti B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Már az első játszma is csak a ráadásban dőlt el: 24:24 után a hazaiak szereztek két pontot és harcolták ki a szett sikert, azonban a második felvonásban simán egyenlítettek a vendégek. A fordulópont a harmadik szett végjátéka volt, ahol 23:23 után a KISTEXT jutott szettlabdához, de aztán fordított a Dunaferr és számtalanszor megnyerhette volna a játékrészt. Azonban nem sikerült, idővel pedig megint a hazaiak jutottak előnybe és végül 25:34 után újra megszerezték a vezetést. Ettől ők fel is pörögtek, a vendégek pedig összezuhantak, s a negyedik játszmát simán nyerte a fővárosi csapat, azaz a visszavágón minimum aranyszettet játszhatnak a jóval esélyesebbnek számító, a bajnokságot is remekül kezdő dunaújvárosiak ellen.

Weczera Csaba: – Az esélytelenek nyugalmával léphettünk pályára ezen a mérkőzésen. Ebből kifolyólag felszabadultan tudott játszani a csapat és jöttek is az eltervezett dolgaink. Amikor éreztük lehet keresnivalónk, onnantól maximális koncentráció jellemezte a csapatot egy-egy hullámvölggyel. Óriási gratuláció jár a fiúknak, hogy egy ilyen jó csapat ellen a mérkőzés végéig stabilan tudták hozni, ami bennük van. Nagyon örülünk a győzelemnek, de tudjuk ez csak az első felvonás volt, következik Dunaújvárosban a visszavágó, ami ennél is nehezebb lesz. Egyelőre koncentrálunk a bajnokságra mivel pénteken már a MEAFC ellen kell idegenben bizonyítanunk!
Tomanóczy Tibor: – Rengeteg hibával játszottunk, majdnem két szettnyi pontot adtunk a Kistextnek, akik megérdemelten nyertek. Egy ilyen mérkőzésen nem szabad félvárról vennünk semmit. A visszavágón sokkal jobban kell koncentrálnunk ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás.

 

Szolnok – MÁV Előre-Bericap 0:3 (–20, –25, –16)
Szolnok. V: Soltész, Szarka.
Gulyás Ferenc (Szolnok): – Ennyi hibával még szettet sem lehet nyerni. Gratulálok a Székesfehérvárnak!

 

MAFC-BME – Dág 3:0 (11, 16, 22)
Folyondár utca. V: Adler, Ujházi.
Nagy Péter: – 3:0-ás győzelmet vártam. Annak külön örülök, hogy sikerült játéklehetőséget biztosítani a cserejátékosoknak és nagyon jól éltek is vele.
Zirigh Balázs: – Nagyszerű lecke volt ez számunkra! Ez a meccs megmutatta, hol a helyünk! A vereség ellenére nem vagyok elégedetlen a csapatommal!!! Helyén kell kezelnünk ezt a vereséget, és TANULNUNK kell belőle. Gratulálok a MAFC-nak, nagyon jól játszottak.

 

Női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Jászberény – Diósgyőri VTK 0:3 (–7, –18, –12)
Jászberény, 100 néző. V: dr. Árpás, Soltész.
JÁSZBERÉNY: Kocsmár 1, Farkas F. 2, Sléder 2, Csabai 4, Berényi 1, Magy O. 4. Csere: Mizsei (liberó), Hajdú 1, Csiki 1, Imre 3, Juhász V. Vezetőedző: Deme Gábor.
DVTK: Sitku 4, Kovács E., Kiss E. 7, Beddingfield 4, Kundrák 11, Szajkó 9. Csere: Dömsödi (liberó), Egri 8, Bertók 1, Horton 9. Vezetőedző: Toma Sándor.
Sándor Renáta (másodedző): – Teljes mértékig elégedett vagyok a csajokkal. Az első szettben egy kicsit megijedtünk az ellenféltől és volt olyan játékosuk, aki az egymás elleni felkészülési mérkőzésünkön még nem volt jelen. Őt nem ismertük, de a második szettől bátran röplabdáztunk és azt játszottuk, amire képesek vagyunk. Ha akár meccsen, akár edzésen élvezik a játékot a lányok, akkor sokkal felszabadultabbak tudnak lenni – és akkor sokkal jobban megy a játék is. Hirtelen nem tudtunk mit kezdeni azzal, hogy Carly Ann Beddingfeld a sánc fölött ütött és ettől megijedtünk. Amint ő nem volt a pályán, sokkal felszabadultabbakká váltunk és elkezdtük élvezni a játékot. A második játszmában lényegesen jobban nyitottunk, mint a Diósgyőr – erre kell sokkal jobban odafigyelnünk és hazai pályán ezt az előnyt ki kell használni.
Toma Sándor: – Örülök, mert végülis egy nagyon lelkesen és egységesen játszó, fiatal játékosokat felvonultató házigazdát tudtunk három szettben legyőzni. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, amivel éltek is játékosaim.

 

HETI PROGRAM:
Október 16., péntek
19:00 UTE – Swietelsky-BRSE (női Extraliga); Tv: Sportstream
20:00 MEAFC-Miskolc – Kistext (férfi NB I)

Október 17., szombat
16:00 PTE-PEAC – TFSE (női NB I)
18:00 Budaörs – DSZC-Eötvös DSE (női NB I – zárt kapuk mögött)
18:00 Vegyész RC-Kazincbarcika – Vidux-Szegedi RSE (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)

Október 18., vasárnap
16:00 Sümeg – Szolnok (férfi NB I)
17:00 LV Sport Pénzügyőr – DEAC (férfi Extraliga – zárt kapuk mögött); Tv: Sportstream
18:00 Vidux-Szegedi RSE – Dág (férfi NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga)
19:00 MEAFC-Miskolc – MÁV Előre Bericap (férfi NB I)