Heti program: tizedeli a vírus a műsort, de…

Sajnos ezen a héten is számos mérkőzést kellett lemondani csapatainknak a járványveszély miatt, de szerencsére azért így is akad még elég találkozó, így például pénteken UTE–Békéscsaba rangadó a női Extraligában.

 

Elmaradt a héten a Fino Kaposvár lengyelországi BL-túrája, a keddi Kecskemét–Pénzügyőr férfirangadó, a Budaörs–Szent Benedek kupameccs, a csütörtöki Szent Benedek–Vasas és Nyíregyháza–MTK női Extraliga találkozó is.

A hét első felében így a Magyar Kupa-találkozók dominálnak: a férfiaknál kedden a MÁV Előre Szolnokon győzött 3:0-ra, míg a MAFC a Dágot verte ugyanilyen arányban. Szerdán a Kistext fogadja a Dunaferrt a sorozatban, míg a nőknél a Jászberény a DVTK-t látja vendégül.

Péntektől aztán már a bajnokságé a főszerep, s ott is mindjárt a hét rangadója következik: a két forduló után éllovas UTE az ugyancsak veretlen Swietelsky-Békéscsabát fogadja. A két csapat emlékezetes összecsapást produkált a legutóbbi Magyar Kupa-kiírás negyeddöntőjében, ahol a lilák búcsúztatni tudták az előző négy kiírásban is döntős csabaiakat, akiket most nyilván fűti a visszavágás lehetősége is. A találkozót eredetileg Békéscsabán játszották volna, azonban ott csúszik a városi sportcsarnok felújításának vége, ezért a két klub felcserélte a pályaválasztói jogot. Külön jó hír, hogy a találkozót NEM zárt kapuk mögött rendezik!

Aznap a férfi NB I-ben a Kistext látogat Miskolcra, míg a nőknél szombaton a TFSE Pécsre, az Eötvös DSE pedig Budaörsre. Aznap egy férfi kupameccsre is sor kerül a tervek szerint, ahol a szegediek vizitelnek Kazincbarcikán.

Ezúttal vasárnap lesz a legtöbb meccs, ahol a női Extraligában a Diósgyőr fogadja a kaposváriakat, a férfiaknál pedig a Pénzügyőr a debrecenieket (utóbbi a Sportstream csatornán lesz látható), s emellett teljes férfi NB I-es fordulót is rendeznek.

A hét röplabdaprogramjához tartozik, hogy szombaton strandröplabdaversenyekre is sor kerül a tervek szerint: B-kategóriás felnőtt férfi és női versenyre is sor kerül, igaz a rosszra fordult időjárás miatt nem Csepelen, ahogyan az eredeti kiírás volt, hanem a már befedett BME-pályán, ahol 2 csillagos U20-as tornára is sor kerül, míg a MESE Strandröplabda Centrumban ugyancsak U20-as korosztályú 1 és 3 csillagos tornát rendeznek.

 

HETI PROGRAM:
Október 14., szerda
19:00 Jászberény – Diósgyőri VTK (női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
19:30 Kistext – Dunaferr (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés – zárt kapuk mögött)

Október 16., péntek
19:00 UTE – Swietelsky-BRSE (női Extraliga)
20:00 MEAFC-Miskolc – Kistext (férfi NB I)

Október 17., szombat
16:00 PTE-PEAC – TFSE (női NB I – zárt kapuk mögött)
18:00 Budaörs – DSZC-Eötvös DSE (női NB I – zárt kapuk mögött)
18:00 Vegyész RC-Kazincbarcika – Vidux-Szegedi RSE (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)

Október 18., vasárnap
16:00 Sümeg – Szolnok (férfi NB I)
17:00 LV Sport Pénzügyőr – DEAC (férfi Extraliga – zárt kapuk mögött); Tv: Sportstream
18:00 Vidux-Szegedi RSE – Dág (férfi NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga)
19:00 MEAFC-Miskolc – MÁV Előre Bericap (férfi NB I)