Férfi Extraliga: nagy csatában nyert a MAFC ellen a Vegyész

A férfi Extraligában a MAFC látogatott Kazincbarcikára, s a meccs végül óriási csatában, az ötödik szettben dőlt csak el a hazaiak javára. A Dunaferr Debrecenben nyert három szettben, míg az NB I-ben a Dág a Sümeget győzte le ugyanilyen arányban.

 

Férfi Extraliga:
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3:2 (23, –23, 16, –23, 13)
Kazincbarcika, 500 néző. V: Horváth M., Adler.
VRCK: Péter M. 5, Páez 3, Ciupa 12, Juhász P. 19, Árva 24, Guilherme 16. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia 1, Földes, Bibók. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Szabó Balázs 2, Csoma 27, Yani 14, Kovács S. 1, Dimitrov 3, Mihalev 16. Csere: Bene (liberó), Eke 3, Bakóczy, Benkő. Vezetőedző: Nagy Péter.
Toronyai Miklós: – Sajnos azzal kell indítsam, hogy veszítettünk egy pontot. Működött a taktikánk, mert amit elgondoltunk és terveztünk, az sült. Kontrolláltuk a mérkőzést az elején, de aztán érthetetlen módon változtatni akarunk azon, ami működött. Amikor látjuk, hogy ez nem megy, már késő, mert az ellenfél elment három-négy ponttal, ami után görcsölünk és megyünk az eredmény után. Úgy gondolom, kontrolláltuk a mérkőzést, még így is, hogy felhoztuk ellenfelünket. Nem hiszem, hogy a MAFC erősített be a negyedik, ötödik szettre, úgy érzem, mi voltunk sokkal dekoncentráltabbak. A győzelemnek örülök, jó volt látni, hogy a srácok küzdöttek az ötödik szettben, így ebből és akaratból jelesre vizsgáztunk. Annak is örülök, hogy sokat mezőnyöztünk, megvoltak a visszatámadások, amit Kecskeméten nagyon hiányoltam.
Nagy Péter: – Túl sok ki nem kényszerített hibával játszottunk, főleg az 5. szettben, ennek köszönhetjük, hogy elveszítettük ezt a mérkőzést. Az nem elég sajnos, hogy helyenként pontos és precíz játékot játszunk.  Beleestünk 2-3 perces hullámvölgyekbe, ahonnan nagyon nehéz visszakapaszkodni.

 

DEAC – Dunaferr 0:3 (–29, –22, –17)
Debrecen, 100 néző. V: Jámbor, Tillmann.
DEAC: Hubicska 13, Ádám 2, Tóth A., Bagics 12, Remete 3, Fazekas 5. Csere: Mészáros Z. (liberó), Magyar T. 3, Csizmadia 2, Imre. Vezetőedző: Fodor Antal.
Dunaferr SE: Garrett 15, Ambrus 1, Boa, Mészáros D. 18, Tomanóczy B. 13, Cranston Duncan 3. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Majoros 4, Hatvany 1. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Fodor Antal: – Gratulálunk a Dunaújvárosnak, megérdemelten győztek. Az első játszmát nyert helyzetből vesztettük el. Akkor még nem gondoltuk, hogy ez meghatározza a végeredményt is. Az első két játszmában nyújtott teljesítményünkkel elégedett vagyok, remélem, hogy a későbbiekben javul a játékunk és az ilyen kiélezett helyzetekből jobban fogunk kijönni.
Tomanóczy Tibor: – Az első két szettben nagy csatát vívtunk a DEAC csapatával. Nagy küzdés volt mind két oldalon, a végjátékokban jobban koncentráltunk és hoztunk nagyon fontos pontokat. A harmadik szettre a DEAC szétesett, amit sikerült kihasználnunk. Gratulálok a győzelemhez a csapatnak, fontos három ponttal gazdagodtunk.

 

Férfi NB I:
Dág – Sümeg 3:0 (17, 20, 22)
Dág, zárt kapuk mögött. V: Soltész, Ujházi.
Legtöbb pont: Kunert 14, ill. Péter B. 12
Zirigh Balázs: – Egy kicsit felforgatott felállásba kellett játszanunk, de ennek ellenére jól teljesítettünk! A múlt heti gyengébb játékunk után jót tett ez a győzelem az önbizalmunknak!
Holdinger Szilárd: – Javasolnám a szövetségnek, hogy a mi kedvünkért 17 pontig játsszuk a szetteket! Jelenleg úgy tűnik erre vagyunk hitelesítve.