Férfi BL: kettős győzelemmel jutott tovább a Fino

A Fino Kaposvár SE 3:0-ra legyőzte az albán Erzeni Shijak csapatát csütörtökön a férfi röplabda Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának zágrábi visszavágóján.

 

Férfi Bajnokok Ligája-selejtező, visszavágó:
Erzeni Shijakut (albán)–Fino Kaposvár 0:3 (–18, –16, –15)
Zágráb, zárt kapuk mögött. V: Boulanger (belga), Ovuka (bosnyák).
ERZENI: A. Dashi, Cullhaj 1, Baruti 11, Kula 12, J. Dashi, Gjoklaj 4. Csere: Qerraxhia (liberó), Xhija, Vora. Vezetőedző: Arben Sako.
FINO: Veleckij 8, Keen 3, Bögöly 9, Makarov 4, Melnyikov 14, Horváth K. 10. Csere: Bozóki (liberó), Kalmár 1, Iván G., Ouyachi 3, Kiss M. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:8, 11:16, 15:21. 2. játszma: 7:8, 12:16, 14:21. 3. játszma: 1:8, 8:16, 13:21.
Továbbjutott a Fino kettős győzelemmel.

 

A csütörtöki összecsapáson is hasonló volt a játék képe, mint egy nappal korábban: a magyar csapat remek százalékkal támadott, és az orosz feladó-átló Vitalij Melnyikov vezérletével húsz perc után megszerezte a vezetést.

A második játszmában villámrajtot vettek az albánok, de Ruben Wolochin csapata – ezúttal Horváth Kristóf eredményes játékának köszönhetően – hamar fordított, és újabb részsikerével eldöntötte a továbbjutást. A harmadik szettben már a cserejátékosok is szerepet kaptak, de a kaposváriak győzelmét ez sem veszélyeztette.

A somogyiak sikerükkel bejutottak a második körbe, ahol – immáron a húszcsapatos főtáblára kerülésért – a lengyel Jastrzebski Wegiellel és a román CSM Arcada Galati csapatával játszanak majd október első felében. A második kör első tornáját – jelen állás szerint – október 13. és 15. között rendezik.

 

MESTERMÉRLEG
Ruben Wolochin: – Szerettük volna saját játékunkat játszani és nagyon büszke vagyok a srácokra, mert jól röplabdáztak, szinte felkészülési meccsek nélkül vívtuk meg a párharcot. Ehhez képest fejlődtünk játékban ezen a két mérkőzésen. Nekünk és a magyar férfi röplabdának is nagy teljesítmény és fegyvertény, hogy bejutottunk a selejtező második körébe.