Két meccsel rajtol pénteken a férfi Extraliga

Ha csonka fordulóval is, de pénteken kezdetét veszi a 2020-2021-es férfi Extraliga. A korábbi évekkel letérően idén a legjobb 7 gárda alkotja az első osztály mezőnyét, azaz egyből éles meccseket kell játszania a csapatoknak, nem nagyon van lehetőség lazsálni. Remélhetőleg ez is a férfibajnokság színvonalának emelkedését szolgálja.

 

A nyitó mérkőzésen a debreceniek látogatnak ahhoz a Kaposvárhoz, amelynek bevallottam az Extraligában és a Magyar Kupában is a döntőbe jutás a célja. Az idei keretből négyen távoztak, az ő helyükre a Dunaferrtől Iván Gergő és Iván Bence érkezett, valamint az orosz Vitalij Melnyikovot, az ukrán Gyenyisz Veleckijt és a marokkói Hamza Ouyachit szerződtették. A csapatot a következő idényben is az argentin Ruben Wolochin irányítja, s a Fino képviseli a magyar színeket a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligája selejtezőjében. „Nagy kihívás előtt állunk, egy számunkra teljesen új sorozatban indulunk, és mondhatni, fejest ugrunk az ismeretlenbe. A legmagasabb szinten játszhatunk majd, és rengeteg tapasztalatot gyűjthetünk ebben a sorozatban” – fogalmazott a csapat vezetőedzője.

A DEAC-nak nagyjából sikerült együtt tartania az előző idénybeli csapatot, azaz továbbra is Fodor Antal csapatát erősíti a két rutinos válogatott játékos, Bagics Balázs és Tóth András. Ha a legjobb négy közé kerülésre nem is nagyon lesz esélye a gárdának, akik nem veszik komolyan őket, azokat bizony alaposan meglephetik, ahogyan azt az előző bajnokság során is többször megtették.

A másik pénteki találkozón a MAFC fogadja a Dunaferrt. A fővárosiak három bolgár légióssal és a csapat magját jelentő magyar játékosokkal vág neki a bajnokságnak. Változás történt az edzői stábban is: Nagy Péter vezetőedző segítője az UTE női csapatához távozó Horváth András helyett a következő idényben Pápai Péter lesz, aki a felnőtt csapat mellett, utánpótlás csapatok irányításban is részt vesz.

A dunaújvárosiak az elmúlt években nem tartoztak a közvetlen élmezőnyhöz, azonban most az emelt szintnek megfelelően építette és készítette fel csapatát Tomanóczy Tibor vezetőedző és stábja. A nyár folyamán voltak távozók, de a gárda gerince, köztük a röplabdasport ikonja, Mészáros Dömötör is Dunaújvárosban maradt, így rájuk lehetett építeni. Négyen érkeztek Boa Szabolcs, Bohnicsek Szilveszter, a kanadai Duncan Cranston Blain és az ausztrál William Garrett Ethan személyében.

A találkozót zárt kapuk mögött rendezik, de interneten lehet majd nézni a meccset, csakúgy, mint a másik összecsapást. A férfi NB I-ben az eredeti tervek szerint teljes fordulót rendeztek volna, de a vírushelyzet miatt a végül a háromból két meccset is elhalasztottak, így csak az újonc miskolciak szolnoki vendégjátékára kerül majd sor.

 

HETI PROGRAM:
Szeptember 18., péntek
18:00 Fino Kaposvár–Debreceni EAC (férfi Extraliga); Tv: kapos.hu
18:00 Miskolci VSC–BVSC-Zugló (női Magyar Kupa-selejtező, visszavágó)
19:00 Szolnok–MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
19:30 MAFC-BME–Dunaferr SE (férfi Extraliga); Tv: sportstream
19:30 Szolnoki SPC–TFSE (női Magyar Kupa-selejtező)
Szeptember 20., vasárnap
16:00 DELTA RSE–Diósgyőri VTK (női Magyar Kupa-selejtező)