Kit támogat az MRSZ a CEV-közgyűlésen?

A Magyar Röplabda Szövetség múlt hét pénteken megválasztott új elnöksége megtartotta első ülését, melyet rendhagyó módon – tekintettel a pandémiás helyzet fokozódására – online tartottak meg. Az ülésen a tagszervezetek felé már korábban kiküldött, a vírushelyzet miatt szükséges versenykiírás módosítások és egészségügyi előírások mellett, a szövetség gazdasági helyzetével és a közelgő CEV (Európai Röplabda Konföderáció) tisztújító közgyűlésével is foglalkoztak.

 

A hozott elnökségi határozat szerint a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége kinevezi dr. Kovács Ferenc elnököt a 2020. október 16-i CEV közgyűlésen a Magyar Röplabda Szövetség első számú delegáltjának. A CEV elnök és elnökségi tag választás során saját hatáskörben adja le az MRSZ szavazatát, azzal a feltétellel, hogy a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége a CEV Tisztújító Közgyűlése kapcsán Alexander Boricic elnökjelöltségét támogatja.

Az eltelt időszakban több egyeztetés is zajlott a CEV tisztújítása során, a jelenlegi elnök kihívója Budapesten járt, Ludvig Zsolt főtitkár pedig – több szövetséggel együtt – Bécsben is tárgyalt Boricic úrral.

– 2015 óta rengeteget fejlődött a magyar röplabda sport kapcsolata az európai és a világszövetséggel, melynek egyik legfőbb előmozdítója Boricic elnök úr volt. A közösen bejárt sikeres út, az elmúlt évek fantasztikus rendezvényei és a jövőbeli stabil együttműködés miatt a Magyar Röplabda Szövetség elkötelezett Aleksandar Boricic és csapata mellett. A fejlődés garanciáját látjuk személyében, s bízunk abban, hogy a sportág jövőjéért kifejtett munkája mellé sokak társulnak majd és együtt dolgozhatunk az európai röplabdázás felemelkedéséért! – nyilatkozta az MRSZ nemzetközi kapcsolatokért is felelős főtitkára.