Vaida és Vecsey nehezen ismételt, Hajós és Stréli simán nyert

Elképesztően fordulatos döntőben győzött a Vaida Beáta, Vecsey Fanni páros, míg a férfiaknál  2018 után először nyert együtt ob-fordulót Hajós Artúr és Stréli Bence az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság csepeli mesterversenyén.

 

A szombati, olykor viharos időjárás után vasárnap szinte egész nap minden „klappolt”, hogy látványos eseményt rendezzenek Csepelen, ideális körülmények között zárult az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság második mesterversenye.

Az első fordulón, Tatán győztes Vaida Beáta, Vecsey Fanni duó az elődöntőben csupán kétszer kilenc pontot engedélyezett a csütörtökön még az U22-esek között győztes Vasvári testvéreknek, Eszternek és Zsófinak. Bezzeg Villám Lilla és Juraszik Patrícia sokkal jobban megizzadt, hogy megismétlődhessen a tatai finálé, három szettben gyűrte le a legutóbbi három évben – különböző társakkal – mindig ob-döntős Szabó Dorottyát és aktuális partnerét, Győri Pannit.

A döntő aztán elképesztő izgalmakat hozott. Villámék a tatai tapasztalatokból okulva sokkal keményebben játszottak, s bár Vaidáék még behúztak az első játszmát, a saját rontásaik, no meg a remek Villám- és Juraszik-megoldások megnehezítették az életüket. A döntő szettben sokáig úgy tűnt, Villámék megfricskázzák tatai legyőzőiket, hiszen 10:5-re is vezettek. Csakhogy Vaida a higgadt megoldásokkal tartást adott a megzuhanó Vecsey Fanninak, aki feljavult, így két meccslabdát hárítva, a saját harmadik mérkőzéslabdájukat értékesítve nyertek.

„Meg ne kérdezze, hogyan jöttünk vissza, fogalmam sincs” – fogalmazott Vaida, aki hosszú percekig alig hitte el, hogy győztek.

A férfiak elődöntőben Hajós Artúr és Stréli Bence nem adott esélyt a címvédőnek. A 2018-ban bajnok és ifjúsági olimpiai negyedik páros folyamatosan tüzelte egymást, Stréli remekül szervált, és ha hozzá került a labda, termelte a pontokat. A férfiaknál már az elődöntőben megismétlődött a tatai finálé, az akkori két játszmát háromra cserélték a felek, de a végeredmény nem változott: Rása Alex és Rozgonyi Bálint nyert, pedig az első felvonás még a 2016-ban bajnok Bagics Balázs, Tóth András egységé lett.

A fináléban Hajós néha szinte a fellegekben járt, olyan magasról ütött meg egy-egy labdát, és Stréli is brillírozott, ütésnek induló mozgásból adott fel, amelyet köszönt szépen a társ. Egy-egy jó megoldás után összenevetett a két fiatal, akik a végén is örülhettek, hiszen szettveszteség nélkül diadalmaskodtak a csepeli fordulón.

A bronzérem a nőknél a Győri, Szabó, a férfiaknál a Kiss, Bán duóé lett. A felnőttek küzdelmei mellett az U16-os lányok is pályára léptek: a döntőben Kristóf Dóra és Kun Stefánia (Gödöllői RC, Strandröplabdázásért SE) 2:0-ra nyert a Báder Júlia, Botyánszki Fanni (BVSC-Zugló) ellen, míg a bronzérmet a gödöllői Bútor Anna, Szabó Anna duó szerezte meg.

A hazai strandröplabdaidény a Lupa-tónál zárul, ahol augusztus 27-től 30-ig a felnőtteknél, illetve az U20-as és U14-es korosztályban is döntőt rendeznek.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG
MESTERVERSENY, CSEPEL
Elődöntő, férfiak
Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE)–Kiss Dániel, Bán Viktor (Pénzügyőr) 2:0 (16, 18)
Rása Alex, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr)–Bagics Balázs, Tóth András (Penta-KSE) 2:1 (–19, 16, 6)
Nők
Vaida Beáta (Eötvös DSE), Vecsey Fanni (Gödöllői RC)–Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia (SRSE) 2:0 (9, 9)
Villám Lilla, Juraszik Patrícia (SRSE)–Győri Panna (Penta-KSE), Szabó Dorottya (ÓSSC) 2:1 (17, –17, 10)

Döntő, férfiak
Hajós Artúr, Stréli Bence–Rása Alex, Rozgonyi Bálint 2:0 (14, 17)
Nők
Vaida Beáta, Vecsey Fanni–Villám Lilla, Juraszik Patrícia 2:1 (18, –17, 16)

A 3. helyért, férfiak
Kiss Dániel, Bán Viktor–Bagics Balázs, Tóth András 2:0 (25, 19)
Nők
Győri Panna, Szabó Dorottya–Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia (22, 11)

Leány U16-os országos bajnokság
1. Kristóf Dóra (Gödöllői RC), Kun Stefánia (SRSE)
2. Báder Júlia, Botyánszki Fanni (BVSC)
3. Bútor Anna, Szabó Anna (Gödöllői RC)
4. Gyebnár Fanni (Gödöllői RC), Orosz Henriett (SRSE)

(strandröplabda.hu)