5 regionális közgyűlés, 1300 kilométer, 39 küldött

A héten tartották országszerte az MRSZ regionális közgyűléseit, amelyeken megválasztásra kerültek a szeptember 4-i tisztújító küldöttgyűlésén résztvevő küldöttek. Dr. Kovács Ferenc elnök és Ludvig Zsolt főtitkár mind az öt regionális közgyűlésen személyesen vett részt.

A küldöttválasztó közgyűléseken az MRSZ alapszabálya alapján kötelező napirend szerint a küldöttek megválasztására került sor, de minden helyszínen volt lehetőség további kérdések és javaslatok megvitatására is, mivel mind az öt helyszínen jelen volt Dr. Kovács Ferenc elnök és Ludvig Zsolt főtitkár is.

A program hétfőn Nyíregyházán az Északkelet-Magyarországi régió közgyűlésével kezdődött, amelyen 14 tagszervezet és további 3 NB I-es klub vett részt, s itt 7 küldött megválasztására került sor. Kedden dupla program is volt: délelőtt Balatonbogláron a Dél-Dunántúli, délután Balatonfüreden pedig az Észak-Dunántúli régió közgyűlésére került sor. Előbbin 9 küldött és 3 NB I-es klub, utóbbin 16 plusz 1 vett részt, s egyaránt 5-5 küldött került megválasztásra. Szerdán Budapesten a Közép-Magyarországi régióban 44 tagszervezet és további 4 NB I-es klub 18 küldöttet választott meg, míg csütörtökön, Békéscsabán az Alföldi régió közgyűlésén 9 tagszervezet és 3 élvonalbeli klub képviseltette magát, amelyen négy küldöttet jelöltek ki.

A szeptember 4-i tisztújító közgyűlésen – amelyet a Testnevelési Egyetem Athén termében tartanak – tehát 39 küldött, valamint a 28 élvonalbeli klub képviselője, összesen 67-en szavazhatnak majd arról, hogy kik irányítják majd a következő öt évben idehaza a sportágat.

Minden alkalommal a hivatalos napirend előtt felszólalt Dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke, aki beszámolt az elmúlt öt év eredményeiről, értékelte a jelenlegi helyzetet és vázolta a jövőbeli elképzeléseket is, természetesen amennyiben a tisztújító közgyűlésen a küldöttek továbbra is neki szavaznak bizalmat.

„A magam és a szövetség nevében is köszönöm mindazon tagszervezetek részvételét a közgyűléseken, akik megtiszteltek minket jelenlétükkel. Egy sikeres és tapasztalatokkal teli héten vagyunk túl, és bízom abban, hogy a küldöttgyűlésig le fog tisztázódni az elnökség tagjainak névsora is. A sportág 2015-höz képest rengeteget lépett előre: immár partnerként tekint a szövetségre az állami sportvezetés, a társ-szakszövetségek és a nemzetközi szövetségek is. További céljaink megvalósításához azonban sok tennivaló van még hátra, melyhez megfelelő vezetőkre és további összefogásra van szükség” – összegezte az elmúlt napokat Dr. Kovács Ferenc, aki a hét folyamán több mint 1300 kilométert utazott azért, hogy mind az öt regionális közgyűlésen részt vehessen.

A tisztújító közgyűlésig hátralévő időben a tagszervezetek megkapják a küldöttgyűlésre szóló meghívót (jelen cikkhez csatoltan is olvashatják), a jövő héten megkezdi munkáját a Jelölő Bizottság is, majd augusztus második felében az MRSZ elnökségének jóváhagyása után kiküldésre kerülnek a küldöttgyűlés dokumentumai is.

MEGHÍVÓ Magyar Röplabda Szövetség Küldöttgyűlés 2020.09.04