Strandröplabda-ob: Vecsey címvédés az U18-asoknál

A leány U18-as döntővel és a felnőtt férfi és női selejtezővel megkezdődött a három napos tatai strandröplabda-hétvége az MKB-Pannónia Alapkezelő Strandröplabda Magyar Bajnokságon.

 

A program az U18-as lányok fináléjával kezdődött, amelynek döntőjét a papírformának megfelelően a címvédő gödöllői Vecsey Fanni – tavaly Vasvári Zsófival győzött – és a legutóbbi két U16-os bajnokságot megnyerő Gubik Hanna (Beach Sport) nyerte a tavalyi U16-os ezüstérmes Gyűrűs Boróka (SRSE) és Réthelyi Orsolya (Kispest SE) ellen, míg a bronzérmet a méh most is az egyel alacsonyabb korosztályban érdekelt középiskolai világbajnok Bútor Anna és Szabó Anna (Gödöllői RC) szerezte meg.

A nap meglepetését Varga Kinga (Beach Sport) és Zombory Lili (SRSE) okozták, akik a négy közé kerülésért búcsúztatták el a második helyen kiemelt és tavaly is ebben a korosztályban döntőt játszó Kovács Katalint és Kun Stefániát, végül azonban a negyedik helyen zártak.

Utóbbiak aztán a felnőtt selejtezőben javítottak, miután megszerezték a négy kiadó főtáblás hely egyikét, másik kettőt pedig Gyűrűs és Réthelyi, valamint Bútor és Szabó, szóval a fiatalok egyértelműen törnek előre. A negyedik helyre Császár Norina és Hajós Aliz ért be, s ők sem éppen az öregek közé tartoznak.

A selejtezőre azonban kihatással volt a ljubljanai World Tour-torna is, miután az ott főtáblára magyar párosok közül a Vasvári testvérek mindjárt az első meccsükön legyőzték az első helyen kiemelt szlovén kettőst, így biztosan bejutottak a szombati programba, amely viszont a tatai visszalépésüket eredményezte (ugyanez végül nem sikerült Győri Panninak és Szabó Dorkának). Így aztán volt egy szerencsés – a selejtezőben a legjobb pontaránnyal rendelkező – vesztes, amely ugyancsak csatlakozhat a főtábla küzdelmeihez, s ez éppen a Kovácstól és Kuntól vereséget szenvedő Horváth Dóra és Schmidt Andrea volt.

A férfiaknál ugyanakkor mindössze egy kisebb meglepetés született, mégpedig egy másik Kun testvér (Stefi bátyja), Benedek (SRSE), illetve a MAFC-os Szabó Zoltán főtáblára kerülése. A korábbi bajnok Bagics Balázs és Tóth András (Penta.KSE), illetve Kaszap Tamás és Nacsa Gábor (Strandsport SE), valamint az idén több tornát is nyerő Dóra Bence és Papp Mátyás (Penta-KSE) sikere teljesen megfelel a papírformának.

Szombaton a 16-os főtábla küzdelmei kezdődnek meg 9 órától, míg Ljubljanában Vasvári Eszterért és Zsófiért szurkolhatunk.