Nem cél, de opció lehet a TFSE-nek az Extraligába jutás

Hétfőn megkezdte a felkészülést az NB I-ben szereplő TFSE női csapata, amely három, a legutóbbi idényben még az Extraligában szereplő játékossal erősítette meg a keretét.

 

A görög Leonidasz Gaitanakisz irányította csapat az NB I negyedik helyén állt, amikor beütött a koronavírus-járvány. Az előző idény keretéből hét játékos maradt a klubnál, pont ugyanannyi, amennyien érkeznek is.

Utóbbiak közül a két legnagyobb név az UTE-ból érkező centeré, Nagy Viktóriáé, aki felnőtt válogatott kerettag is volt, míg a Jászberényből igazoló szélső ütő, Radomszki Boglárka tagja volt a 2016-os junior Európa-bajnokságon résztvevő magyar csapatnak.

„Sok időt töltöttem már az UTE-ben, és úgy éreztem, váltanom kell. A TFSE-ben jó kezekben leszek” – fogalmazott a előbbi, míg utóbbi azt emelte ki, hogy a klubnál a sportpályafutása mellett a tanulmányait is támogatják, ez az Extraligában nem volt jellemző.

A feladó Kökény Nóra is az Extraligás MTK-tól tette át székhelyét néhány sarokkal odébb, de a Gödöllőről érkező átló, Halla Gréta is tagja volt korábban a junior-válogatottnak. A korábbi Vasas nevelésű Benedek Gabriella a Palotától, Kreisz Kincső az NB II-es Közgáztól érkezett, míg az ugyancsak a Vasas utánpótlásában jeleskedő Budaházy Boglárka még próbajátékon vesz részt.

Az előző idény csapatából a korábbi válogatott feladó Kriegel Éva, a liberó Boller Anna és Villányi Brigitta, a center Czakó Bernadett és Török Petra, az átló Poór Alexandra, valamint a brazil légiós Débora Ribeiro Araujo maradt, igaz, utóbbi a beutazási szabályok függvényében állhat majd a klub rendelkezésére.

„Nem profi klub vagyunk, ám igyekszünk versenyképesek lenni úgy, hogy a lányok élvezzék a munkát, és a sport mellett a tanulmányaikra is figyelhessenek – beszélt a célokról a görög vezetőedző. – Nem mondanám, hogy az Extraligába jutás a cél, de megpróbálunk jó környezetet teremteni ehhez.”