MRSZ Szakmai Kollégium “A” licenszes képzés

A Magyar Röplabda Szövetség Szakmai Kollégiuma az előző években különböző lehetőségeket adott azoknak az edzőknek, akik nem rendelkeztek azon végzettséggel, amely alapján “A” kategóriájú Működési Engedély (licensz) megszerzésére lennének jogosultak. Ezen edzők ideiglenes licenszet kaptak egy szezonra, amennyiben igazolták a hallgatói jogviszonyukat a Testnevelési Egyetem szakedzői szakon, vagy jelentkezésüket ugyanezen szakra.

 

Az MRSZ Szakmai Kollégium döntése alapján a 2020/2021 szezonban azon edzőknek, akiknek “A” licenszre van szükségük (Női és Férfi NB I Extraliga), de nem rendelkeznek az ehhez szükséges szakedzői diplomával, azoknak külön képzést ír ki.

A képzés időpontja: 2020. augusztus 28-30.

Tervezett helyszín: Mátraháza – Központi Edzőtábor

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 10.

Hozzájárulási díj: nettó 30.000- Ft (amely tartalmazza a két éjszaka szállást, teljes ellátás, valamint a képzés teljes költségét, beleértve a terembérlést, előadói és az egyéb technikai költségeket)

Résztvevők (bemeneti követelmények): Sportedzői (régebbi elnevezése középfokú) szakképesítés, kiemelkedő sportolói vagy edzői tevékenység (sportolóként válogatottban való szereplés, edzőként, nemzeti válogatottak mellett végzett vezetőedzői feladatok, valamint az MRSZ által rendezett bajnokságok, kupák, válogatott nemzetközi események 1-8. helyezés)

A képzés tartalma, tematikája, leírása:

A résztvevők az elméleti előadások és az ahhoz kapcsolódó ismeretekből írásbeli vizsgát tesznek. A gyakorlati vizsga edzésvezetési gyakorlatból áll. Az edzésvezetési gyakorlat egy adott edzés “fő részének” megtartását jelenti. Az edzésrész megtartásának kezdési időpontja előtt 10 perccel a jelölt tételt húz, ami tartalmazza a végrehajtandó feladatot.

Vizsgáztatók:

elnök: Garamvölgyi Mátyás mesteredző

tagok: Demeter György szakedző, Jókay Zoltán szakedző

A sikeres vizsgát tett kollégák “A” kategóriájú licenszet kapnak a 2020/21 szezonra.

A jelentkezőknek be kell fizetniük a képzés megkezdését megelőzően az “A” licensz díját (30.000.-Ft) valamint a hozzájárulási díjat (30.000.-Ft), az MRSZ számlája alapján.

 

MRSZ Szakmai Kollégium