Remek meccsek, kisebb meglepetések Gödöllőn és Csepelen

Két B-kategóriás ranglistapontszerző versenyt is rendeztek a hétvégén. Szombaton Gödöllőn a hölgyek, vasárnap Csepelen mindkét nem összemérte az erejét. Az aranyérmet Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, Vaida Beáta és Vecsey Fanni, illetve Nacsa Gábor és Tóth András nyakába akasztották.

 

A gödöllői Penta-KSE Kupára éppen 32 páros jelentkezett – a közvetlen élmezőnyből a tavalyi dunaújvárosi fordulón első helyezett Vasvári testvérek, a múlt heti A-kategóriás versenyt megnyerő Szabó Adrienn és a betegség miatt a részvételt az utolsó pillanatban lemondó több ob-fordulón is érmes Katona Janka és Sákovics Virág, hiányzott, így nyolc csoportba lettek besorolva a párosok, akik között ott volt teremválogatottunk két meghatározó játékosa, Szakmáry Gréta és Németh Anett is.

Utóbbi Czene Adriennel indult, s egészen az elődöntőig verekedte magát, előbbi azonban első hivatalos versenyén vett részt, s gyors búcsúra kényszerült. De nem volt ezzel egyedül, mert a tavalyi ob-döntőn bronzérmes Divényi Zita és Réthelyi Zsófia duó sem jutott tovább csoportjából, Győri Panni és Szabó Dorka a 8 közé kerülésért vérzett el, a múlt heti A-kategóriás versenyen első Vaida Beáta, illetve Vecsey Fanni a negyeddöntőben kapott ki egy nagyon szoros meccsen 16:14, 15:13-ra a remekül játszó Juraszik Patríciától és Villám Lillától (SRSE).

Utóbbiak aztán az elődöntőben Czenét és Némethet (Penta-KSE) is legyőzték, de a fináléban már nem bírtak az addig is magabiztosan menetelő Lutterrel és Szombathelyivel (RÖAK Kaposvár), így ők nyerték a tornát, míg a bronz Czene és Németh nyakába került, akik Tátrai Nikit (Kispest SE) és Veress Katát (SRSE) győzték le.

Eredmények

A másnapi Szabadkikötő Friends Cup-on a szombati ezüstérmes Juraszikék nem indultak, de így is 47 páros állt rajthoz. Itt már sokkal inkább érvényesült a papírforma, az esélyesek közül csak Divényi/Réthelyi páros búcsúzott a nyolcaddöntőben. Ezúttal viszont Vaida Beáta (Eötvös DSE) és Vecsey Fanni (Gödöllői RC) játszott ellenállhatatlanul, hiszen az elődöntőben Luttert és Szombathelyit 21:14, 21:13-ra, a döntőben pedig Czenét és Némethet 21:11, 21:9-re győzték le. Előbbiek a bronzéremmel vigasztalódtak, miután Győri Panni (Penta-KSE) és Szabó Dorka (ÓSSC) ellen diadalmaskodtak.

Eredmények

A férfiaknál valamivel foghíjasabb volt a mezőny, hiszen a Pénzügyőr éljátékosai, a bajnoki címvédő Bán/Kiss, illetve a Rása/Rozgonyi duó sem indult, de a rendező SRSE két sztárpárosa, a 2018-as bajnok Hajós és Stréli, illetve Benkő és Oláh sem lépett homokra, mint ahogy a múlt héten harmadik, ötszörös bajnok Bagics Balázs, és az egy hete negyedik, ugyancsak korábbi ob-első Kaszap Tamás sem nevezett.

Párjaik azonban – Nacsa Gábor (Strandsport SE) és Tóth András (Penta KSE) – összeálltak egymással, s ha már így alakult meg is szerezték a tornagyőzelmet: a 2014-es és 2016-os bajnokok magabiztosan nyerték csoportjukat, majd a nyolcad- és a negyeddöntőt is, az elődöntőben két játszmában verték az Árva Milán/Bibók Balázs (Vegyész RC) duót, a fináléban pedig a torna meglepetéspárosát, a sokszoros korosztályos bajnok Mikulás Koch Marcellt (SRSE), illetve Szabó Vilmost (Pénzügyőr) győzték le. A bronzérem a Penta-KSE párosáé, Dóra Bencéé és Papp Mátyásé lett, miután két játszmában nyertek Árva és Bibók ellen.

Eredmények

Az eseményről készült képgaléria ide kattintva tekinthető meg!

 

Folytatás a következő hétvégén a BME Sporttelepén, ahol szombaton a férfiak, vasárnap pedig a nők számára rendeznek A-kategóriás versenyt. Utóbbival kapcsolatban történt is változás: a július 12-i 4*-os U22 fiú verseny a kevés nevező miatt ELMARAD, ugyanakkor az ezzel párhuzamosan tervezett női A-kategóriás verseny minden benevezett párosa részt vehet majd a versenyen, mert a korábbi 24 csapatos korlátozást 32 csapatra bővítették a rendezők.