Férfi és női Eb-selejtező csoportkört is rendez Magyarország

Eldőlt, hogy januárban kéttornás rendszerben rendezik majd meg a 2021-es felnőtt Európa-bajnokságok selejtezőit. A Magyar Röplabda Szövetség a férfiaknál és a nőknél is házigazdája lesz az egyik csoportkörnek.

 

A nőknél Franciaországgal, Izraellel és Dániával vannak a mieink egy négyesben, s az első négyes tornára január 7. és 10. között kerül majd sor Franciaországban, míg a második kört január 15. és 17. között Magyarország rendezheti. A csoport első két helyezettje jut majd ki a szerb, bolgár, horvát és román közös rendezésű Európa-bajnokságra.

A férfiaknál Portugáliával, Fehéroroszországgal és Norvégiával kerültek egy csoportba a mieink, s itt az első tornát rendezhetjük mi január 8. és 10 között, majd a folytatás Portugáliában lesz január 14-től 17-ig. A hét csoportgyőztes mellett az öt legjobb második kvalifikálja magát a lengyel, cseh, észt és finn rendezésű kontinenstornára.

Ami a magyarországi helyszínt illeti, biztosan egy városban lesz megrendezve a két torna. Jelen állás szerint erre Szombathely a legesélyesebb, de Békéscsaba és Nyíregyháza is szóba kerülhet házigazdaként.

A CEV továbbra is figyelemmel kíséri a koronavírus-helyzet alakulását, és szükség esetén fent tartja a jogot az esetleges változtatásokra.