Válogatottakkal erősített a Kecskemét

A csonka szezont követően május közepén a Kecskeméti RC új vezetősége belevetette magát a 2020/2021-es szezon előkészületeibe, s Dávid Zoltán vezetőedző közreműködésével kialakult a következő évi játékoskeret.

 

Dávid Zoltán elmondta, hogy az a tavalyi szezont fiatal játékosokra szerette volna építeni, elsősorban magyar tehetségekre, ám a magyar játékos piac korlátai ezt nem tették akkor lehetővé. Az előző szezon tanulságai alapján ezúttal a fiatalok mellé szükségesnek látja, rutinosabb játékosokkal bővíteni a keretet. Az előttük álló szezonra feladó posztra keresett olyan játékost, aki tapasztalatával meghatározó játékerőt képvisel. A többszörös felnőtt válogatott, Kaszap Tamás csatlakozik a KRC együtteséhez, valamint hosszas egyeztetéseket követően – a szintén többszörös válogatott – Nagy József is Kecskemét mellett döntött, épp úgy, mint a MAFC-tól érkező Gebhardt Norbert is, aki 2014/2015-ös szezon után tér vissza a Hírös Városba.

Mint ahogy korábban megírtuk, Pesti Marcell külföldön (OC Hoce – Szlovénia) folytatja pályafutását. Helyére a brazil származású, 2 méter magas Renan Salton érkezik. Gacs Dánielt (Kistext) a 206 cm magas fehérorosz, Aliakesi Rabeka váltja center poszton. Ők a járványügyi helyzetre való tekintettel nem tudtak személyesen részt venni a sajtótájékoztatón.

Az 5 érkező játékos mellett örömmel jelentjük be, hogy a tavalyi kupadöntős csapatból Krupánszki Olivér, Horváth Bálint, Szabó Bence és Bogdán Bence is marad a KRC színeiben. Továbbá Dávid Zoltán ezúttal is Deák Márkra és Tüske Bencére számít libero játékosként. Qepa Osmannal további egyeztetések zajlanak, aki jelen pillanatban – családi okok miatt – bizonytalan, hogy eltudja-e kezdeni a szezont.

A Kecskeméti Röplabda Kft.-t üzemeltető vállalkozás megbízottjaként, Stopp Imre elmondta, hogy nem a röplabdás társadalomból kerültek a csapat élére, ezért sportszakmai kérdésekben továbbra is szeretnének a háttérben maradni. Hangsúlyozta, hogy a csapat zavartalan működéséhez szükséges feltételek adottak. Fő feladatuknak tartják a stabilitás megteremtését és fenntartását hosszú távon a zavartalan munka biztosításához.

A Férfi Extra Liga első mérkőzése 2020.szeptember 19-én, szombaton kerül megrendezésre a Messzi István Sportcsarnokban.  17:00 órai kezdettel a Pénzügyőr SE csapatát fogadjuk.
A vezetőség döntése értelmében a teljes szezon során díjtalanul látogathatóak a mérkőzések.
Várunk miden érdeklődőt sok szeretettel!

Ezúton is köszöntjük a maradó és újonnan érkező játékosainkat, illetve ismételten sok sikert kívánunk az összes távozó játékosnak a további sportpályafutásukhoz!
Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a sajtótájékoztatón. Az ott feltett sajtó- és szurkolói kérdések válaszait is hamarosan közöljük.