Szeptemberre tolták a korosztályos strandröplabda Eb-ket

A koronavírus-járvány miatt jelentősen átalakult a sport, ezen belül pedig természetesen a röplabdázók versenynaptárja is. A teremröplabda-események – utánpótlás Eb, Európa Liga, nemzetközi kupák és várhatóan az Eb-selejtezők is – gyakorlatilag teljes egészében törlésre vagy halasztásra kerültek. A strandröplabdázóknál egy fokkal jobb a helyzet: a korosztályos világversenyek jelen állás szerint némi csúszással megrendezik.

 

Az eredeti program szerint, júniusban, júliusban és augusztusban került volna sor az U18-as, U20-as és U22-es Európa-bajnokságra, míg az U19-es vb-t szeptemberben akarták lebonyolítani.

A járványhelyzet miatt a brnói U20-as és az izmiri U18-as Eb-t is szeptemberre halasztották, az U22-es Eb-vel – amelyet a hollandiai Vlissingenben rendeztek volna – viszont baj van, mert a szervezők a jelenlegi szabályozás miatt nem tudják vállalni a házigazda szerepkört, úgyhogy ennek a világversenynek jelenleg nincs házigazdája.

A magyar szövetség az elmúlt években többször is pályázott korosztályos kontinenstorna rendezésére, ám eddig nem járt sikerrel.

Ami az U19-es vb-t illeti, azt az eredeti szeptemberi időpontról novemberre tolták el, de annak színhelye változatlanul Thaiföld maradt. A felnőtt Európa-bajnokságnak ugyancsak helyszínt keresnek.

Ami a felnőtt World Tour-versenyeket illeti, négy európai verseny kivételével az összes idei torna törlésre került. A kivételek a július végi ljubljanai, az augusztusi vaduzi, sonderborgi és montpellieri viadal, amelyek közül a két utóbbin csak a férfiak indulhatnak.

 

Az idei strandröplabda világversenyek tervezett programja:
Felnőtt Eb – helyszín nélkül
U22-es Eb – helyszín nélkül
U20-as Eb – szeptember 9-13. Brno (Csehország)
U18-as Eb – szeptember 23-27. Izmir (Törökország)
U19-es vb – november 10-15. Roi Et (Thaiföld)

A 2020-as World Tour-naptár:
WT1* – július 30-augusztus 2. Ljubljana (Szlovénia)
WT1* – augusztus 5-9. Vaduz (Liechtenstein)
WT2* – augusztus 20-22. Sonderborg (Dánia)
WT1* – augusztus 25-29. Montpellier (Franciaország)