Szerb válogatott ütőt igazolt a Békéscsaba

Szerb válogatott röplabdázót szerződtetett a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE. Az átló poszton bevethető, 31 éves, 192 centiméter magas Marta Drpa az előző idényt az orosz Jenyiszej Krasznojarszk együttesénél töltötte, és a liga egyik legjobb pontszerzője volt.

 

„Marta már évek óta ott volt a látókörünkben, nagyon örülök, hogy az idén siker koronázta erőfeszítéseinket és a 2020–2021-es szezonban a sorainkban tudhatjuk” – fogalmazott az átigazolás kapcsán Baran Ádám, a BRSE elnöke. – „A szakmai stáb megerősített abban, hogy abszolút beleillik abba a rendszerbe, amelyet játszani szeretnénk. Azt várjuk tőle, hogy a csapatunk, illetve az egész Extraliga meghatározó játékosa legyen.”

A játékos nyilatkozatában hangsúlyozta: a magyar bajnokság évről évre erősebb, ezért szeretné itt kipróbálni magát, az együttesről pedig jókat hallott és tetszett neki a klubvezetőség által felvázolt koncepció.

„Hiszem, hogy jó csapatunk lesz, nem titkolt célom, hogy trófeával zárjam a szezont!” – nyilatkozta Marta Drpa, aki 2015-ben tagja volt az Európai Játékokon és az Európa-bajnokságon is bronzérmes szerb válogatottnak.