Újrakezdte az edzéseket az MTK női röplabdacsapata

Az új vezetőedző, Leiszt Máté irányításával edzésbe állt az MTK Extraligás női röplabdacsapata.

2020. március 7-én a Fatum Nyíregyháza ellen játszotta utolsó tétmérkőzését az MTK röplabdacsapata. A kék-fehérek bravúrgyőzelmével (3:2) végződő összecsapás után a Magyar Röplabda Szövetség – a koronavírus-járványra tekintettel – előbb felfüggesztette, majd pár héttel később befejezetté nyilvánította az Extraliga küzdelmeit.
– A szakosztály – beleértve az utánpótlást is – egész jól átvészelte ezt az időszakot, minden edző nagyon rugalmasan átállt a digitális munkára, mindenki kapott otthon, egyénileg elvégezhető feladatokat. Nyilván, a röplabdázást ez nem tudja pótolni, de legalább a gyerekek mozgásban maradtak. A felnőtteknél – is – a szakmai stáb létrehozott közös, online felületet, ahová a játékosok feltölthették az elvégzett edzésekről készült videókat, dokumentumokat – árulta el Nyári Virág, szakosztályvezető az egyesület honlapján.


Május utolsó hétfőjén aztán újrakezdte az edzéseket az együttes, immár Leiszt Máté vezetésével.
– Mindenki csak a saját felelősségére, a saját döntése nyomán jöhet az edzésre, nem kötelező a részvétel – szögezte le Nyári Virág. – Minden játékosnak megmérjük a testhőmérsékletét érkezéskor, és ki kell tölteniük nyilatkozatot is, mely szerint nem jártak külföldön a közelmúltban, nincsenek koronavírusra utaló tüneteik, illetve nem állnak kapcsolatban fertőzött személyekkel. Az öltözők használata korlátozott, továbbá minden helyiséget és a labdákat is rendszeresen fertőtlenítjük.
– Június végéig tervezünk heti három alkalommal edzeni – fakultatív jelleggel –, ezt követi az egyhónapos nyári szünet – mondta Leiszt Máté vezetőedző. – A mostani edzések célja, hogy augusztusban ne öt hónap kihagyás után térjenek vissza a játékosok, hanem legyen bennük kis munka, szokják a stílusunkat, ismerkedjenek egymással. Ezzel jelentősen megkönnyíthetjük az augusztusi visszatérést.

(forrás: mtk.hu)