Barbora Kosekova visszatér Békéscsabára

A szlovák válogatott csapatkapitányával erősít feladó poszton a Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE. A Barbora Koseková korábban már töltött egy szezont a klubnál, melynek kezdő feladójaként akkor magyar bajnoki címet és MEVZA Cup győzelmet ünnepelhetett.

 

A 25 esztendős, 179 cm magas játékos legutóbb az olasz Delta Informatica Trentino együttesében szerepelt.

“Döntésünkben fontos szerepet játszott, hogy ismerjük Barbora képességeit, tehát nem zsákbamacskát vásároltunk. Emberileg és szakmailag is beleillik koncepciónkba, nagyszerű párost alkotnak majd a magyar válogatott kerettag Cicic Marijával. A játékos rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, ismeri a klubot, tisztában van elvárásainkat. Örömteli, hogy visszatért közénk, sokat várunk tőle!” – fogalmazott Baran Ádám a BRSE elnöke.

“Rengeteg szép emlékem van Békéscsabáról, pályafutásom egyik legsikeresebb szezonja volt az itteni, ezért nagyon boldog voltam, amikor elnök úr újra megkeresett. Motivált vagyok, tudom, hogy jó csapat formálódik, alig várom, hogy elkezdjük a munkát és ismét átélhessem a csabai katlan egyedülálló atmoszféráját!” – nyilatkozta Barbora Koseková.

A játékos a 2020/2021-es szezon végéig szóló szerződést írt alá.