Zólyomi Rebeka a Swietelsky-Békéscsabai RSE új igazolása

A 24 éves, 192 centiméter magas center tagja volt tavaly a nemzeti csapat bő keretének, illetve részt vett a nápolyi Universiadén is, ahol az előkelő negyedik helyen zárt a válogatottal. Az MTK együtteséből érkező sportoló a következő szezon végéig szóló szerződést írt alá a BRSE alakulatához.

 

“Már nagyon várom, hogy elkezdjük a munkát Békéscsabán, végre egy igazán profi, nemzetközi kupában is érdekelt klubban dolgozhatok. Ráadásul ez lesz az első olyan évem, amikor kizárólag a röplabdára tudok koncentrálva, hiszen befejeztem egyetemi tanulmányaimat. Szeretném a lehető legtöbbet kihozni ebből az idényből, csapat szinten és egyénileg is. Bízom benne, hogy eredményes lesz az együttműködés!” – nyilatkozta Zólyomi Rebeka a BRSE közösségi oldalán.

A játékos klubváltásában fontos szerepe volt Tóth Gábor vezetőedzőnek, akivel az előző 3 szezonban együtt dolgozott.

“Rebeka egy intelligens, alázatos, nagyszerű alap adottságokkal rendelkező játékos, aki hosszú utat járt be, hogy eljusson a válogatott kerettagságig. Az Extraligában megállta a helyét mindkét center helyen. Magassága, atletikus képességei komoly lehetőségeket tartogatnak játékának fejlesztésére, amit a BRSE színeiben kívánunk még magasabb szintre emelni.” – mondta Tóth Gábor, a BRSE május közepén kinevezett szakvezetője, az MTK korábbi trénere.