Magyar magra építve fiatalít még tovább a Vegyész

A VRC Kazincbarcika klubelnöke, Kárpáti László a napokban úgy nyilatkozott: a 2019 nyarán megkezdett fiatalítás “jól sikerült”, éppen ezért azt mindenképpen tovább szeretné folytatni a Vegyész RC az idén is.

– A 2019/20-as évad a fiatalítás szempontjából szerintem jól sikerült” – nyilatkozta Kárpáti a megyei lapnak, utalva a junior korú Bibók Balázsra, Péter Mártonra, Csizmadia Tamásra, Simkó Dánielre, Földes Dánielre és Budai Balázsra. – Személyükben hat ifjú röplabdás kapott szerepet a márciusban megszakadt évadban, és rájuk a jövőben is szeretnénk támaszkodni. Persze ugyanez igaz Blázsovics Péterre, Árva Milánra és általánosságban a magyar játékosokra. Ugyanis a keret együtt jutott el odáig, ha nem is a legsimább úton, hogy a bajnokság hajrájában, immár összeállva, egy jó végső helyezést érhessen el.
A napokban vált hivatalossá, hogy Hollósy László vezetőedző a német Bundesligában folytatja karrierjét, de a felnőtt csapat munkáját eddig is a Kazincbarcikán tartózkodó Toronyai Miklós felügyelte. Kárpáti elárulta, Marek Kardostól nem vált meg a klub, mint mondta: “Ő most is tagja annak a munkacsoportnak, amelyik az építés alatt álló regionális röplabdaközpont és az arra épülő röplabda-akadémia szervezeti, működtetési, módszertani koncepcióját dolgozza ki. A csarnok építése az elfogadott ütemterv szerint halad, és az akadémiai koncepció is hamarosan ‘nyomdakész’ állapotba kerül.”
Végezetül az Észak-Magyarország a jövő évi keretről is megkérdezte a VRCK elnökét.
– A keret több tagjának a következő évadra is van szerződése, és akár fel is sorolhatnám a neveket, de annyira képlékeny még minden, hogy erről most még nem aktuális szót ejteni. Az biztos, hogy a csapatot a magyar magra akarjuk építeni, és olyan együttest szeretnénk, amelyik az előző évek eredményeihez hasonlóra lesz képes” – zárta gondolatait Kárpáti László.