Leiszt Máté lett az MTK vezetőedzője

Leiszt Máté váltja Tóth Gábort az MTK Budapest női röplabdacsapatának kispadján, aki 2015 nyarán Hollósy László segítőjeként a klubnál kezdte edzői karrierjét, s a szezon végén bajnoki címet szerző juniorcsapat munkáját irányította. A 2016/17-es idényben Alberto Salomoni is igényt tartott szolgálataira, majd a szezon végén az olasz szakember hívására Békéscsabán vállalt munkát.

 

Két fantasztikus szezont töltöttem edzői pályafutásom legelején az MTK-ban, nagyon hálás vagyok a klubnak, hogy anno megadta ezt a lehetőséget, amely megváltoztatta az életemet. Jó szívvel emlékszem vissza a Városmajorban töltött két évre, illetve a juniorokkal nyert bajnoki címre. Reméltem, hogy előbb-utóbb vissza tudok adni valamit a klubomnak abból, amit kaptam – árulta el a fiatal szakember a klub honlapján.

Az azóta eltelt három szezonból kettőt az ország egyik legerősebb klubja, a BRSE másodedzőjeként töltött, tavaly pedig az Extraligában szereplő Haladás együttesét irányította. Sőt, 2019 nyarán a Nápolyban rendezett Universiadén történelmi sikert ért el a válogatott szövetségi edzőjeként: negyedik helyen zárt a nemzeti csapattal!

Minden edzőtől, akivel valaha együtt dolgoztam, nagyon sokat lehetett tanulni – szögezte le Máté. – Picit más filozófiával, érettebb gondolkodással térek most vissza az MTK-ba, de nyilván vannak dolgok, amelyek nem változnak. Mostanra kialakult a saját filozófiám, a saját rendszerem, amelyet szeretnék itt is meghonosítani.