Hollósy László a Bundesligában!

A német Bundesligában szereplő VfB Suhl LOTTO Thüringen női röplabdacsapatánál folytatja vezetőedzői karrierjét Hollósy László, aki legutóbb a Vegyész RC Kazincbarcika szakmai stábjának tagja volt.

“Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom. Nem csak a kellő udvariasság gyanánt mondom ezt, de Kazincbarcika valóban közel került a szívemhez – fogalmazott a vrck.hu érdeklődésére Hollósy. – Mind a játékosok, mind a vezetők befogadtak, és úgy érzem, segítették a munkámat. Külön kiemelném Toronyai Miklóst, akinek a személyében egy nagyon jó embert ismertem meg, remek kapcsolatot sikerült vele egy hónap alatt felépíteni. Hiányozni fog nekem a Vegyész, de csak hálával és köszönettel tartozom az együttesnek, hogy ebben a rövidke időszakban én is a csapat részese lehettem. Azonban, ha az embert a német Bundesligából hívják, nehéz nemet mondani. Egy olyan kecsegtető ajánlat ez, amelyre már huszonegy éve várok, erről álmodoztam, mert a német bajnokság tényleg Európa egyik legjobbja. Egy edző életében ez mindenképpen óriási kihívás. Fájó szívvel, de a családi kupaktanács úgy döntött, elfogadom az ajánlatot. Ahogy azonban Kárpáti Lászlóval is beszéltük, nem zártuk be magunk mögött az ajtót, lehet, hogy leszek még Kazincbarcikán edző.”

Kárpáti László klubelnök a következőket fűzte hozzá: “László személyében egy rendkívül profi szakembert ismertünk meg, sajnáljuk, hogy a szezont nem sikerült befejezni, mert roppant pozitív volt az a néhány hét, amit együtt tudtunk vele dolgozni. László néhány napja felkeresett, jelezte, hogy komoly ajánlatot kapott Németországban, mi pedig nem tudunk, és nem is akarunk versenyezni egy bundesligás együttes ajánlatával. László elárulta, nem csalódott azokban a véleményekben, melyek a kazincbarcikai röplabdás közeg pozitív hangulatáról szóltak, és ebbe a játékosoktól kezdve a szurkolókon át, a háttérben dolgozókig bezárólag minden és mindenki beletartozik. Mi több, nagyon hamar megkedvelte a csapatot és a várost.”

Hollósy hároméves szerződést kötött a német együttessel, a játékoskeret kialakításánál pedig szabad kezet kapott. A keret egyik felét fiatal tehetséges német játékosok alkotják majd, őket egészítik ki az idegenlégiósok. A koronavírus-járvány az ottani költségvetésre is hatással van, éppen ezért lépésről lépésre szeretnének majd közelíteni a középmezőnyhöz. A Suhl a 11., utolsó helyen állt a német bajnokságban, amikor a pandémia miatt idő előtt véget ért az idény.
A 2019-ben az év legjobb női edzőjének választott Hollósy a női vonalon legutóbb a Nyíregyháza csapatát irányította, onnan februárban menesztették, miután együttese hazai pályán, címvédőként elveszítette a Vasas elleni Magyar Kupa-döntőt. A szakember, aki megfordult Finnországban és Cipruson is, korábban két MK-aranyat és két bajnoki ezüstérmet nyert a nyírségiekkel. A magyar női válogatottat 2013 és 2014 között irányította.