Továbbra is argentin edző irányítja a kaposvári férficsapatot

A következő szezonban is az argentin Ruben Wolochin irányítja a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapatát.

A Demeter György helyét 2019 nyarán átvevő Wolochin több mint huszonöt éve dolgozik röplabdaedzőként, és óriási tapasztalattal rendelkezik a csapatépítés terén. Pályáját szülőhazájában, Argentínában kezdte, később Spanyolországban dolgozott, majd Dániában, az SK Aarhus csapatával ezüstérmet nyert a bajnokságban és a kupában is. Ezt követően Finnországban vállalt munkát, majd Németország következett, ahol TV Bühl együttesével kétszer bronzérmét nyert, bejutottak a CEV-kupa legjobb négy csapata közé, később pedig még két alkalommal ezüst­érmet szereztek a német kupában.
„Nagy kihívásként tekintettem a kaposvári vezetőedzői posztra, hiszen ez a klub rekordbajnok Magyarországon, a játékoskeretben pedig sok a fiatal. Nem kellett hozzá sok idő, hogy megszokjam és megszeressem a várost. Az is hamar kiderült, hogy itt nagyon fontos szerepet tölt be a sport. Külön öröm, hogy egy kiváló körülmények között dolgozhatunk a Kaposvár Arénában, és nem vagyunk egyedül, hiszen együtt küzdünk a sikerekért a női röplabdázókkal és a kosarasokkal” – fogalmazott a tréner, akinek a fő feladata az volt, hogy a Fino együttesét visszavezesse a csúcsra, de a koronavírus-járvány miatt már soha nem derül ki, hogy az együttes hányadik helyre futott volna be a szezon végén.
„A 2019-es bronzéremmel nem volt mindenki elégedett, de úgy tapasztaltam, hogy nem volt nagy különbség a bajnoki döntősök és a Kaposvár között. Mindez az új évadban, testközelből is kiderült, hiszen a Pénzügyőrrel kétszer is 3-2-es mérkőzést játszottunk. Sajnos, a bajnokság első részében kevés volt az olyan találkozó, amely valóban a fejlődésünket szolgálta, és nem volt könnyű minden meccsre százszázalékosan ráhangolódni. A pontvadászat második részében egymást érték volna a rangadók, de sajnos félbeszakadtak a küzdelmek, és végül eredményt sem hirdettek. Sikerült megállapodni a klub vezetőivel, szívesen folytatom a munkát, és bízom benne, hogy olyan sikereket érünk majd el, amit mindenki titkon remél” – mondta honlapunknak a szakember.