Új edzőcsarnokkal bővült a Vasas Folyondár Sportcentrum

Új edzőcsarnokkal bővült a Vasas Folyondár Sportcentrum. A minden igényt kielégítő új létesítmény elsősorban az utánpótlás röplabdaműhelynek biztosít majd további szakmai lehetőségeket. A járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó módon, virtuális formában adták át az új csarnokot a Vasas családnak.

A 200 fős lelátóval rendelkező új multifunkcionális edzőcsarnok küzdőtere összesen 720 négyzetméteres. Ez lehetőséget ad arra, hogy egy hivatalos méretű röplabda-versenypályából két gyakorlópályává alakítsák a hétköznapokban, de a padlóborítás más sportágak űzésére is alkalmassá teszi a csarnokot. A létesítményben kialakítottak egy táncteremet is, amelyet a Vasas aerobik szakosztálya fog elsősorban használni. Különlegesség, hogy az épület teteje rekortán-sportburkolatot kapott, így ez a rész is sportpályaként funkcionál majd, a csarnok oldalában pedig egy bemelegítő-kondicionáló rész is helyet kapott.

Az új létesítményt lépcsőház köti össze a Folyondár Sportcentrum főépületével, de a csarnoknak saját bejárata és recepciója is van, emellett pedig több öltözőt, irodát, üzemeltetési – és raktárhelyiséget is kialakítottak benne. A beruházást területrendezés és újabb parkolóhelyek létesítése is kísérte a sportcentrumon belül.

A klub elnöke, Markovits László így nyilatkozott az új csarnokról:

– Eredetileg sokkal korábbra terveztük ezt az átadást, de természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Vasas SC a kormány támogatásával egy újabb színvonalas beruházást tudott végrehajtani. Szeretnénk, ha a következő időszakban a régi, patinás röplabdacsarnokunk is megújulna, de ez még egy hosszabb folyamatnak ígérkezik, hiszen a Budapesti Műszaki Egyetem szakértőinek javaslatára módosítanunk kell az eredeti terveinket. Dolgozunk azon, hogy minél hamarabb ki tudjuk írni az új tervezésre vonatkozó közbeszerzést.

Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettes pedig a következőket mondta el a Vasas honlapjának:

– A hosszútávú sportfejlesztési céljainkkal összhangban készült el az új edzőcsarnok, melynek eredményként az országban egyedülálló teremfeltételeket és pályarendszert tudunk a röplabdasport számára biztosítani. A kibővült infrastruktúrának köszönhetően egyszerre akár hét pályán is tudnak gyakorolni a szakosztályunk sportolói, de a mérkőzés vagy tornarendezés kapcsán is jelentősen nőttek a variációs lehetőségeink. Ez utóbbi pedig a szövetségi rendezvények, és az évenként megrendezésre kerülő különböző országos utánpótlás döntők szempontjából is fontos szempont. Bízom benne, hogy a vírushelyzet elmúlásával minél hamarabb birtokba tudják venni a Vasas sportolói az új létesítményt.