Francia élcsapathoz igazolt Dékány Bernadett

A válogatott szélső ütő, Dékány Bernadett a francia női bajnokságban szereplő RC Cannes-nál folytatja pályafutását. A francia csapat első új igazolása a 27 éves ütőjátékos, aki a Vasast elhagyva áll légiósnak a következő idénytől.

A 76-szoros válogatott játékos, aki szerepelt a tavalyi és a 2017-es Európa-bajnokságon is és tagja volt a 2018-ban Európa Liga-ezüstérmet szerző nemzeti csapatnak, hétévnyi légióskodás után tavaly januárban szerződött a Vasas Óbudához, mellyel bajnoki címet, Magyar Kupa-diadalt és Bajnokok Ligája főtáblás szereplést ünnepelhetett.

Dékány korábban Olaszországban és Romániában is szerepelt, a Cannes pedig − amelynek korábban Nyári Virág és Pallag Ágnes révén már volt magyar válogatott játékosa − az első francia klubja lesz.

A klub ugyancsak szerepelt a BL-ben, ahol második helyen zárt a csoportkörben, de nem jutott be a negyeddöntőbe. Két fordulóval az alapszakasz vége előtt pedig a harmadik helyen állt a bajnokságban, és a kupában is elődöntőbe jutott. A Cannes amúgy a bajnoki címvédő Franciaországban, s két éve a kupát is megnyerte. A klub összességében 21-szeres francia bajnok és kétszeres BL-győztes.

Berni ezzel kapcsolatos videóüzenetét itt tekinthetik meg:

Bajnokok Ligája-győztes csapatban folytatja pályafutását Dékány Bernadett! A 21-szeres bajnok, kétszeres BL-győztes…

Közzétette: Magyar Röplabda Szövetség – 2020. április 29., szerda