Elkészült a strandröplabdázók ranglistája a hunvolley.info honlapon

Bár a sport világa és ezen belül a röplabdaélet is teljesen leállt ezekben a hetekben, de természetesen mindenki a készül folytatásra, hogy az élet visszaálljon a rendes kerékvágásba. Sportágunk esetében remélhetőleg már nyáron, a strandröplabda idényt sikerül – ha a megszokotthoz képest rövidebben és kissé elcsúsztatva – lebonyolítani. Erre készülve a hunvolley.info honlapon elkészült a strandröplabdázók felnőtt és korosztályos ranglistája.

 

Már az elfogadás előtti végső stádiumban van a 2020-as felnőtt és utánpótlás strandröplabda országos bajnokság versenykiírása. Ennek az egyik nagyon fontos kiegészítő eleme az a ranglista, amelyet már nagyon régóta vártak versenyzőink. A ranglista a hunvolley.info honlapon a strandröplabdázóknál az utolsó menüpont. Az érdeklődők a megfelelő korosztályra kattintva tekinthetik meg a sorrendet, a névre kattintva pedig azt is meg tudják nézni, hogy az adott versenyző melyik versenyen hány pontot szerzett. Amennyiben valakinek problémája vagy észrevétele lenne ezzel kapcsolatban, az a backoffice@hunvolley.hu email-címre küldheti el a megjegyzéseit, észrevételeit.

A ranglistában a nemzetközi trendnek és a versenykiírásnak megfelelően is a legutóbbi egy év (52 hét) hivatalos hazai (országos bajnokság, felnőtt A- és B-kategóriás, nemzetközi világranglista pontszerző és 5, illetve 4 csillagos utánpótlás-versenyek) eredményei szerepelnek. Azaz jelenleg a 2019. április 15 után lezajlott tornák pontszámai vannak összesítve. A ranglista minden héten hétfőn frissül, mégpedig úgy, hogy bekerülnek a héten lejátszott versenyek eredményei, az egy évvel korábbiak pedig kiesnek.

A felnőtt ranglistán csak a felnőtt versenyeken elért pontszámok szerepelnek. Az U22-es ranglistán az 1999. január 1. után született versenyzők felnőtt és U22-es versenyeken elért eredményit összesítettük. Az U20-as ranglistán a 2001. január 1. után született strandröplabdázók felnőtt, U22-es és U20-as versenyeken elért eredményei, az U18-ason a 2003. január 1. után születettek felnőtt, U22-es, U20-as és U18-as pontjai találhatók meg. Az U16-os listán értelemszerűen a 2005. január 1. után születettek felnőtt, U22-es, U20-as, U18-as és U16-os pontjai láthatóak, míg az U14-esen a 2007. január 1. után született versenyzők bármilyen tornán elért pontszáma megtalálható.

A férfiak között a felnőtteknél és az U22-eseknél is Hajós Artúr vezet Benkő Balázs és Stréli Bence előtt. Utóbbi az U20-as ranglistán áll az élen, U18-ban Dóczi Domonkos, U16-ban Veress Ákos, U14-ben pedig Niemeier Lukas az első – kivétel nélkül mindegyikük a Strandröplabdázásért SE versenyzője.

A nőknél a bajnoki címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) a ranglistavezető holtversenyben Győri Panni (Penta-KSE) előtt. Az U22-es, U20-as és U18-as rangsorban Vasvári Zsófi (SRSE) az első, az U16-osoknál a középiskolai világbajnok Szabó Anna (Gödöllői RC), U14-ben pedig Breuer Mirtill (Penta-KSE) az éllovas. Mivel egyelőre versenyzési stop van, várhatóan ez a helyzet jódarabig nem is fog változni.