Anyukák és kismamák lettek az aranylányokból!

Szeptember 13-án lesz öt éve, hogy női válogatottunk Izmirben, aranyjátszmában legyőzte a házigazda törököket, s ezzel megnyerte az Európa Ligát. A sorozatban pályára lépett játékosok egy részét még mindig láthatjuk a pályán, egy részük azonban már befejezte pályafutását és már a civil szférában tevékenykedik. Sőt, csaknem a fél csapat – szám szerint hatan – már anyukák, vagy a közeljövőben néznek anyai örömök elé.

 

Az anyukák sorát a csapat liberója, Käfer-Kötél Dóra kezdte, akinek kisfia, Käfer Barna egy hónap múlva, április 22-én már első születésnapját fogja ünnepelni. Apukája egyébként nem más, mint az UTE erőnléti edzője, Käfer Levente. A csapatból másodszor Horváth Dóra lett anyuka, akinek kislánya, Rajnay Sári is még tavaly, október 1-én született.

 

A kismamák közül papíron Kötél Zsanett lehet a következő anyuka, aki április 2-re várja kislányát Gerdát, míg barátnője, Dobi Edina öt nappal később, április 7-én követheti őt. A korábbi kiváló center is kislányt vár, de ő még nem akarta elárulni a baba nevét. Mindenesetre bízhatunk benne, hogy a három kislány nagy erőssége lesz majd a 2040-es évek női válogatottjának.

 

Kicsit kilóg a sorból, Bálintné Széles Petra, aki július 18-ára várja kisfiát, Bálint Marcellt, hiszen rá majd remélhetőleg a férfiválogatottban számíthatunk. A csapat másik liberója, Lévai Vivien, párja Botond születésnapján tett közzé egy fotót közösségi oldalán, amelyből kiderült, hogy ő is babát vár. Vivi szeptember elejére van kiírva, de még nem tudja a nemét, mert a picúr eddig nagyon rejtegette azt az ultrahangos vizsgálatok során. Persze a legfontosabb az, hogy mindannyian egészségesen szülessenek meg és a szülőknek ezúton is nagyon sok boldogságot kívánunk a csemetékhez.

Ami a győztes csapat többi tagját illeti, ketten éppen a nyári Európa-bajnoksággal zárták le csodálatos pályafutásukat: Bokorné Liliom Rita a DIGI Sport szakkommentátoraként még mostanában is gyakran feltűnik a mérkőzéseken, Sándor Renáta azonban Németországban él.

A többiek viszont még ma is aktív röplabdázók, közülük Szakmáry Gréta immár harmadik éve játszik külföldön, a német Palmberg Schwerinben, míg az utóbbi időben sajnos gyakran sérüléssel bajlódó Pallag Ágnes a francia Mougins röplabdázója lett. A többiek közül Tálas Zsuzsanna Kaposváron, Vacsi Evelin Szombathelyen, Bodnár Dorottya pedig azóta is Békéscsabán szerepel.

Szombathelyi Szandra is maradt a röplabdában, azonban szakágat váltott és ő már profi strandröplabdázó, aki Lutter Eszter párjaként megnyerte a legutóbbi két országos bajnokságot, s idén összességében már az ötödik ob-győzelmére készül. Ebben éppen az egyik legkomolyabb riválisa Szabó Adrienn lehet, aki tavaly nyár óta ugyancsak kizárólag homokon edz, s március elején ranglistapontszerző tornát is nyert.