Elkezdődött a BRSE-akadémia műszaki átadása

Immár a célegyenesbe érkezett a Békéscsabai Röplabda Akadémia, miután hétfőn lezajlott a az akadémia munkacsarnokának műszaki átadás-átvétele.

Immáron négy éve kezdeményezték egy röplabda utánpótlás akadémia felépítését Békéscsabán, amelyet a magyar kormány is támogatott. A több milliárd forintos beruházásból épülő létesítményben egyszerre 400 tehetséges fiatal röplabdázó képzésére lesz lehetőség.

Amint azt Baran Ádám, az ötszörös bajnok és kétszeres kupagyőztes BRSE elnöke elmondta, jelenleg Magyarország legeredményesebb utánpótlás-nevelő klubja a Békéscsabai Röplabda Egyesület, s nem véletlen, hogy a békési megyeszékhelyen jelenleg a röplabda a legnépszerűbb sportág.

Az akadémia megalapításának célja, hogy idővel olyan tehetséges saját nevelésű játékosok kerüljenek ki az iskolából, akik ki tudják majd szorítani az Extraligában a légiósokat. Emellett olyan komoly események megrendezésére is készülnek, mint a 2023-as U16-os Európa-bajnokság, amelynek megrendezésére Szerbiával közösen pályázik a Magyar Röplabda Szövetség, s amelynek magyarországi színhelye Békéscsaba lenne. Emellett felnőtt és utánpótlás-válogatott edzőtáboroknak is helyt adna.

Pár hónapja az építési terveket ismertette, mostanra viszont már a kész épülettel büszkélkedhet a BRSE elnöke, Baran Ádám…

A Baran Ádámmal készített teljes interjút meghallgathatja ITT:

 

A műszaki átadás-átvétel hétfőn zajlott le, a teljes átadás májusra várható, s a létesítményt június elején korosztályos országos bajnokság döntőjével avatnák.