Második lett csoportjában, végül 9. lett Hajós és Stréli

Folytatta szereplését a malajziai 1*-os strandröplabda World Tour-verseny főtábláján az ifjúsági olimpiai negyedik és 2018-as országos bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence.

 

A Strandröplabdázásért SE párosa a selejtezőben aratott két győzelemmel harcolta ki a főtáblára kerülést. A fiúk előbb egy hongkongi, majd egy lengyel páros ellen nyert és jutott a legjobb 16 közé.

Ott megint egy lengyel kettős ellen léptek homokra, s Brozyniak és Janiak ellen az első játszmát elvesztették 21:14-re, a másodikat viszont nyerték 21:13-ra. A döntő szettben végül 15:12-vel bizonyultak jobbnak – mint utólag kiderült – a tornát végül így is megnyerő párosnál.

Ezzel a sikerrel a csoport döntőjébe jutottak, ahol a holland Boehlé/Boermans duóval néztek farkasszemet, akiktől viszont 21?17.re és 21:14-re kaptak ki. A nyolc közé kerülésért aztán egy újabb– immár a harmadik – lengyel kettős következett, s a mieink Szalankiewicz/Lesiecki elleni első szettet 21:16-ra nyerték, a másodikat sajnos a „hosszabbításban” veszítették el 25:23-ra. Következett a döntő szett, s ha a második a ráadásban dőlt el, akkor mit mondjunk erről: az elvileg az egyik fél 15 pontjáig tartó játszmát végül drámai körülmények és óriási izgalmak közepette 26:24-re nyerték meg a lengyelek, s jutottak ők a negyeddöntőbe, míg a mieink így a 9. helyen zártak.