Férfi NB I: Kecskeméten nyert rangadót a Kaposvár

A férfi Extraliga rangadóján a Fino Kaposvárt fogadta a Kecskeméti RC vasárnap a Messzi István Sportcsarnokban. A vendégek simán nyerték a mérkőzést 3:0-ra.

 

Férfi Extraliga:
HÉP-Kecskeméti RC–Fino Kaposvár SE 0:3 (–22, –21, –23)
Kecskemét, 150 néző. V: Jámbor, Mezőffy
KECSKEMÉT: Vaiopulosz 5, Gacs 8, Pesti M. 8, Krupánszki 7, Deliu 2, Qepa 14. Csere: Deák (liberó), Szabó B. Szubotics 4, Horváth B. 1. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
KAPOSVÁR: Nagy J. 9, Makarov 5, Bögöly 3, Horváth K. 15, Keen 1, Kruzskov 23. Csere: Bozóki (liberó), Kalmár 1, Martinez. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 2:3, 6:3, 9:5, 14:12, 18:17, 19:22. II. játszma: 3:0, 6:5, 8:11, 10:15, 14:17, 16:20, 19:22. III. játszma: 3:2, 3:7, 9:8, 10:15, 14:15, 17:18, 22:21.

Az első etapban 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd elhúzott a KRC, de nem sokkal később kishíján egyenlített is a Kaposvár, ám ekkor rákapcsoltak a hírös városiak, 9:5. Egészen 15:13-ig nem tudtak felzárkózni a vendégek, de ekkor elkezdték halmozni a hibákat a hazaiak és ennek köszönhetően előbb egyenlített, majd fordított a Kaposvár. A hírös városiak megtörtek, és így a vendégek be is húzták az első szettet (22:25).

A második etapban is hasonló volt a forgatókönyv, mint az elsőben. 8:7-ig vezetett a Kecskemét, majd egalizált és fordított a Kaposvár. Ezután gödörbe kerültek a hazaiak, öt pontra nőtt a vendégek előnye. Ekkor gyakorlatilag el is dőlt a szett, a kecskemétiek nem tudták összeszedni magukat, így a Kaposvár simán nyerte a második játékrészt is (21:25).

A harmadik szettben már rögtön az elején négypontos hátrányba kerültek a hazaiak. Ezt követően engedett a gyeplőn a Kaposvár, aminek végül az lett az eredménye, hogy egyenlíteni tudott a Kecskemét. A hírös városiak azonban nem örülhettek sokáig, pár perc leforgása alatt visszaállította a négypontos differenciát a Fino. Ekkor sikerült megráznia magát a hazaiaknak, fokozatosan megkezdték a felzárkózást, majd a hajrában megszerezték a vezetést. A Kaposvár viszont jobban bírta fejben az utolsó labdameneteket, így megnyerte a mérkőzést (23:25).

Dávid Zoltán: – Ilyen találkozó után inkább nem mondanék semmit.
Ruben Wolochin: – Nagyon örülök a magabiztos győzelemnek és a három pontnak. A csapat végig koncentráltan játszott, igazából azt hoztuk, amit megbeszéltünk. A győzelmünket kicsit árnyalja, hogy néha úgy tűnt a Kecskemét már kupadöntőre próbált ki variációkat, illetve kulcsjátékosokat pihentetett.

 

Férfi NB I:
MÁV Előre-Bericap–Sümegi RE 2:3 (–23, –17, 30, 21, –13)
Legtöbb pont: Salazar, Renan 21-21, ill. Kaposi 30
Gazsi Péter (MÁV Előre): – A héten több hosszú betegség sújtotta a csapatot, így a hullámzó teljesítményre számíthattunk. A bemelegítés végén Neukum sérülése sem jött jól. Ennek ellenére nyerő helyzeteink voltak, sajnos a végső győzelem nem sikerült. Sokkal jobban kell koncentrálnunk a végjátékoknál.

Dunaferr SE–Pécsi TE-PEAC 3:0 (20, 9, 20)
Gyöngyösi Zoltán (PEAC):
– Három hiányzóval érkeztünk a listavezetőhöz, de ez a támadási hatékonyság semmivel nem magyarázható. Meglepően jól indult a meccs, ha akkor észnél vagyunk, az első szett behúzható lett volna. A másodikban a Dunaferr dominált, nem tudtuk megcsinálni a saját fogadásokat sem. A harmadikban sem pörögtünk eléggé, csodálom, hogy elértük a 20 pontot a végére.

Szolnoki RK–Vidux-Szegedi RSE 3:1 (16, –23, 18, 18)
Legtöbb pont:
Gönczi 18, ill. Csányi 17
Gulyás Ferenc: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, úgy gondolom mindenben sikerült felülmúlni a Szeged csapatát. Azt viszont sajnálom, hogy a második szettben sok hibával játszottunk nem koncentráltunk eléggé, amit a Szeged meg is bosszult. Tisztelem a fiúkat ahogy készültek a mérkőzésre és ahogy küzdöttek a vesztes szett után. Tanulunk hibáinkból és még stabilabbak leszünk, csak ez lehet a kitűzött célhoz vezető út!
Nusser Elemér: – A késés miatt gyakorlatilag az első szett lett a bemelegítésünk, ami meg is látszódott a játékon. A második szettben már úgy tűnt, jobban megy a szekér, meg is nyertük ezt a szakaszt. Szoros csata volt, és már ekkor érződött, hogy a három kulcsember hiányát hosszú távon nem fogjuk elbírni. A csonka keret miatt nem volt túl sok variációs lehetőségünk. A harmadik és negyedik szettben sokszor futottunk az eredmény után, így 3:1-es vereség lett a vége. Ebben az időszakban már buta hibáink is akadtak, de a hozzáállásra nem panaszkodhatok, mindenki becsülettel tette a dolgát, hajtottak a srácok. Ha komplett kerettel érkeztünk volna, ez nyerhető meccs, de ezen már kár rágódni. Jövő héten nincs mérkőzés, nekünk nagyon jól jön a bajnoki szünet, remélhetőleg minden hiányzó felépül ebben az időszakban.