A Kecskemét címet védene, a Pénzügyőr első trófeájára hajt

dav

Február 28-án, pénteken rendezik meg a K&H Férfi Röplabda Magyar Kupa Döntőt a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban. Ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót a Magyar Röplabda Szövetség székházában, amelyen a négy résztvevő csapat képviselői is megjelentek.

 

Amint azt Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára elmondta, több mint egy évtized után rendezik meg ismét külön a férfi és a női kupadöntőt, aminek az az örömteli oka, hogy mind a két nemnél versenyben vannak még érintett klubcsapatok az európai kupákban, így nem lehetett összehangolni a finálékat. Ezért aztán első körben a két címvédő csapatot kérték fel a megrendezésre, amelyet el is vállaltak. Ami a férfiak fináléját illeti, a legjobb négy közé az Extraliga négy legreprezentatív csapata jutott be.

A címvédő és eddig négyszeres kupagyőztes házigazda kecskemétiek csapatkapitánya, Krupánszki Olivér úgy érzi, hogy a hazai pálya mindenképpen doppingolni foga csapatát.
„Szerintem egyértelműen jó hatással lesz ránk, hogy a kecskeméti szurkolók előtt játszhatunk. Emellett pedig egy plusz motiváció, hogy mi győzzük le ebben az idényben először a Pénzügyőrt.”
A vezetőedző, Dávid Zoltán csapata kétarcúságát emelte ki.
„Játékosaim az előző és a mostani szezonban is bizonyították, hogy képesek csúcs-, majd a következő összecsapáson pokolian rossz teljesítményre. Megnyerni könnyebb egy trófeát, mint aztán a címet megvédeni. Tiszteletre méltók a Pénzügyőr idei eredményei, és tudjuk, hogy milyen játékerőt képviselnek. Én abban bízom, hogy ugyanolyan magas színvonalú lesz a finálé, mint egy évvel ezelőtt, aztán pedig jöjjön, aminek jönnie kell.”

Az eddig két bajnoki és két kupafinálét elvesztő Pénzügyőr vezetőedzőjének, Jókay Zoltánnak viszont még nem a jövő pénteki finálé lebeg a szeme előtt.
„Ma még bajnoki meccset játszunk Debrecenben, kedden pedig a Challenge Kupában lépünk pályára. Természetesen a fél szemem már a kupadöntőn van, de igazából majd szerdától koncentrálunk rá a pénteki mérkőzésre. Nem lesz könnyű a döntő, hiszen a Kecskemét már sokszor bizonyította, egy mérkőzésre bármikor össze tudja kapni magát és bárkit képes legyőzni. Remélem, tanultunk a tavalyi hibáinkból, mert nagyon szeretnénk megnyerni a trófeát.”
A csapatkapitány Magyar Bálint szerint jó hatással van rájuk a nemzetközi menetelés, a fáradtsággal nem lesz gondjuk.
„Tavaly megérdemelten nyert a Kecskemét, mert jobban akarta a sikert. De tanultunk az akkor történtekből, ráadásul a helyszín miatt sokkal jobban kell majd koncentrálnunk, jobban oda kell majd tennünk magunkat.”

 

A bronzmérkőzésen is megismétlődik a tavalyi párosítás. Egy éve az eddigi 18-szoros győztes Fino Kaposvár a dobogóról is leszorult, de akkor még nem az argentin Ruben Wolochin volt a csapat mestere.
„Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a döntőbe kerülés, nagyon kevésen múlt a dolog. De így is mindent megteszünk majd a sikerért, hiszen mindig nagyon sokat jelent egy éremszerzés. Biztos vagyok benne, hogy remek mérkőzést láthatnak majd a szurkolók.”
Nagy József csapatkapitány is nagy reményekkel várja a bronzmeccset.
„Úgy várjuk a mérkőzést, mintha döntőt játszanánk. Idén egyszer játszottunk a Vegyésszel és akkor kikaptunk, amiért szeretnénk most visszavágni nekik.”

Az eddig három Magyar Kupát nyerő Kazincbarcika játékosa, Juhász Péter szerint a csapat nagy izgalommal várja a jövő pénteki találkozót.
„Szeretnénk megismételni a tavalyi eredményt és éremmel távozni, de abból a meccsből nem lehet kiindulni, a mostani egészen más meccs lesz, hiszen mindkét csapat kerete rendesen kicserélődött azóta.
A Vegyész csapatmenedzsere, Tóth Milán arról beszélt, hogy egy-egy ilyen mérkőzés is remek alkalom arra, hogy felhívják magukra a régióban élők figyelmét.
„Azért is jó lenne győznünk, mert ha csak egy-két fiatal felkapja a fejét a sikerre, és dönt úgy, hogy ő is elkezd nálunk röplabdázni, már az is busásan megéri.”

 

A K&H Férfi Magyar Kupa Döntőre napi jegyeket árusítanak, azaz egy belépővel mindkét találkozót meg lehet tekinteni. A belépők ára 2000 forint, míg a diákok és a nyugdíjasok 1200 forintos kedvezményes árú jegyekhez juthatnak hozzá, amelyeket a helyszínen a mérkőzés előtt lehet megvásárolni (pénztárnyitás február 28-án, pénteken 15:30-kor). Aki elővételben szeretné megvásárolni, az február 25-én, kedden 9 és 16 óra között az MRSZ székházában (1134 Budapest, Váci út 19.), illetve Kecskeméten teheti meg, a február 23-i KRC–Fino Kaposvár mérkőzés előtt és alatt, a Messzi István Sportcsarnokban. Emellett emailen is lehet jegyet rendelni: az igényeket a krcvolleyball@gmail.com címen lehet jelezni.

A női döntőhöz hasonlóan mindkét találkozót élőben közvetíti az M4 Sport. A két mérkőzés között egy fellépő szórakoztatja a közönséget: Széki Attila, azaz rapper nevén Curtis tart majd előadást.

A női kupadöntő sikerén felbuzdulva a Magyar Röplabda Szövetség és a Gyermekétkeztetési Alapítvány szervezésében a férfi kupadöntő előtt ismételten KILÓS AKCIÓT hirdet az Éhező Gyerekekért, amelyben arra kérik a meccsekre kilátogató nézőket, hogy 1 kg tartós élelmiszerrel járuljanak hozzá az adománygyűjtésünkhöz! Az adománygyűjtés időpontja 2020. február 28. péntek, 16 és 20 óra között, a K&H Férfi Magyar Kupa Döntő alatt, helyszíne pedig Messzi István Sportcsarnok bejárata előtt.

 

Program:
Február 28., péntek
17:00 Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika (a 3. helyért)
20:00 HÉP-Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE (döntő)
A találkozókat a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban rendezik (Olimpia utca 1/A.).