Teljes éremkollekció strandröplabdázóink prágai portyáján

A hétvégén ismét „megszállták” Prágát legjobb utánpótlás strandröplabdázóink, akik ezúttal is szép sikereket értek el a különböző korosztályokban és versenyeken.

 

A legnagyobb sikert egy felnőtt versenyen érték el a mieink, miután a Gödöllői RC U18-as Európa-bajnoki 8. és országos bajnok versenyzője, Vecsey Fanni és párja, a Beach Sport kétszeres U16-os bajnoka, Gubik Hanna a helyi Ládvi Beachklub A-kategóriás versenyén vettek részt. A 16-os táblán a lányok mindhárom csoportmérkőzésüket megnyerték, így csoportgyőztesként egyből a legjobb nyolc közé jutottak. Versenyzőink a negyed- és az elődöntőt is sikerrel vették, ráadásul játszmavesztés nélkül, a döntőben pedig egy rutinos, 30, illetve 26 éves cseh/szlovák vegyes nemzetiségű kettős volt az ellenfelük, de – bár szoros játszmákban (21:19, 21:18) – ellenük is sikerült győzni és megszerezni a tornagyőzelmet.

Hasonlóan remekül menetelt a Téli Liga U20-as korosztályában a tavalyi U18-as ob-ezüstérmes Kovács Kata és Kun Stefi (SRSE), akik ugyancsak egészen a döntőig meneteltek, s végül csak ott maradtak alul egy cseh párossal szemben, ott is csak a döntő szettben 15:13-ra.

A fiúk is alaposan kitettek magukért az U18-asok között, hiszen a tavalyi U16-os országos bajnok Udvarhelyi Márton és az ezüstérmes Suba Róbert (SRSE) a legjobb négy közé is beverekedte magát, s bár az elődöntőt elvesztették a fiúk, a 3. helyért lejátszott meccsen diadalmaskodni tudtak, így az eredményhirdetésnél bronzérmet akasztottak a nyakukba. Ugyancsak remek eredményt értek el ugyanebben a korosztályban a tavalyi U14-es országos bajnok Tari Bence és Veress Ákos (SRSE), miután éppen csak lemaradtak a négybe jutásról, s végeztek az ötödik helyen.