Újabb válogatott röplabdázó az Exatlon Hungaryban!

Hétfőn három új játékos mutatkozott be az egyik kereskedelmi televíziós csatorna vetélkedőjében, az Exatlon Hungaryban. Egyikőjük történetesen éppen egy válogatott röplabdázó, aki a bajnokok csapatát erősíti a továbbiakban.

 

A műsorban eddig is szerepelt egy röplabdázó, mégpedig a korábbi korosztályos válogatott, nyíregyházi liberó, a még mindig csak mindössze 18 éves Pap Dorka, aki részt vett a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is. Ő azonban a kihívók csapatát erősíti – szó szerint –, mert messze ő a legjobb statisztikával rendelkező versenyző a mezőnyben.

Mostantól egy másik röpis lánynak is drukkolhatunk, hiszen Szabó Dorottya személyében egy válogatott strandröplabdázó erősíti a bajnokokat. Dorka Gödöllőn született, s olyan csapatokban szerepelt, mint a Közgáz, a TFSE, a Palota, a Budai XI., a BSE az UTE és a Budaörs. Legnagyobb sikereit az UTE-val érte el, amellyel bajnoki és Magyar Kupa-bronzéremig jutott.

Igazán komoly karriert azonban strandröplabdázóként futott be: a Gödöllői RC, majd az ÓSSC színeiben versenyezve a tavalyi grúziai olimpiai selejtezőben képviselte hazánkat, emellett a legendás bibionei Beachvolley Marathonon 2018-ban először magyar aranyérmet szerző női csapat tagja volt, World Tour-versenyen 9., MEVZA-tornán pedig kétszer is 5. helyig jutott. Az országos bajnokságok döntőiben eddig három ezüstérmet és egy bronzot szerzett – 2015 óta minden évben bejutott az elődöntőbe –, de nyert már két ob-fordulót és egyetemi bajnokságot is.

Mostantól pedig az Exatlonon is drukkolhatunk neki.

Hajrá Dorkák!