Harmadszor is kupagyőzelemre készül a Fatum, a Vasas állítaná meg

Február 13-án, hazai pályán védheti meg Magyar Kupa-elsőségét a Fatum Nyíregyháza női röplabdacsapata. A kihívó azonban nem más, mint a Vasas Óbuda bajnoki címvédő és Bajnokok Ligája-főtáblás együttese. Egy biztos: nagy meccset láthatnak majd a sportbarátok. A szabolcsiak a Jászberény, a piros-kékek pedig az UTE ellen léptek tovább az elődöntőből. A nyírségiek sorozatban a harmadik fináléra készülhetnek már, nagy riválisuk pedig a csúcsra törne a kupában is.  

„A Jászberény elleni elődöntő visszavágóján az első szett küzdelmesebbre sikerült ahhoz képest, mint amire vártam. A jászberényiek korábban azt nyilatkozták, hogy nem a csütörtöki Magyar Kupa-elődöntőre, hanem a pénteki bajnokijukra koncentrálnak, és nem teljes kerettel jönnek. Ezt nem szeretném kommentálni, de a helyzet kényelmessé tette a lányokat; azt hittük talán, hogy elég lesz csak a cipőt kitenni. Örülünk, hogy harmadszor jutottunk be egymás után a fináléba, ez egy tudatos munka eredménye, amire büszkék lehetünk. Nehéz megjósolni a kupadöntő végkimenetelét. A Vasas ebben a szezonban kétarcú, tudnak zseniálisan játszani, de vannak olyan mérkőzéseik, amelyek számukra is a felejthető kategóriába tartoznak” – nyilatkozta a Fatum vezetőedzője, Hollósy László az M4 Sport péntek délelőtti műsorában.

A szakember hozzátette: a csapat a nemzetközi porondon szeretne továbbjutni a horvát bajnok ellen, de a hazai 3-2 után kőkemény visszavágóra számítanak Zágrábban. Vasárnap pedig bajnoki rangadó vár a lányokra a Békéscsaba ellen.

„A BRSE gyakorlatilag a fél csapatát kicserélte, nagyon jó játékosokat igazoltak, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne őket megverni. Fontos, hogy mentálisan miként készülünk fel, dominánsnak kell lenni a pályán, és ha kihozzuk magunkból, amit tudunk, elégedett leszek” – árulta el Hollósy.

A Vasas Óbuda együttese ezekben a hetekben három fronton is harcol, így nincsenek irigylésre méltó helyzetben a szakmai stáb tagjai és a játékosok.

„Voltak valóban hullámvölgyeink, de ezt az összes csapat elmondhatja magáról. Nagyon nehéz olt az UTE elleni kupa-elődöntő párharc: fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk, de a legfontosabb, hogy továbbjutottunk” – nyilatkozta Juhár Dalma.

„Az erősségünk, hogy eléggé összetartó csapat vagyunk – tette hozzá csapattársa, Gyimes Zsófia. – A 2019-es bajnoki cím sokat segít nekünk, de nagyobb a nyomás is, nőttek az elvárások velünk szemben. Tavaly nem sikerült bejutni a kupadöntőbe, az idén igen, és szeretnénk a szebbik arcunkat mutatni a fináléban.”

A női Magyar Kupa döntőjét és bronzmeccsét február 13-án rendezik Nyíregyházán, és az M4 Sport mindkét mérkőzést élőben közvetíti majd