Magyar Kupa: a Nyíregyháza simán, a Kecskemét aranyjátszmában lett finalista

Az este folyamán eldőlt, hogy mely csapatok játsszák majd a Magyar Kupa döntőjét és melyek a bronzmérkőzést. A nőknél a Vasas ellenfele a Nyíregyháza lesz, miután az idegenbeli 3:1-es győzelmet követően hazai pályán 3:0-ra győzött a Jászberény ellen. A férfiaknál a Kecskemét visszavágott a kaposvári 3:0-s vereségért, majd az aranyjátszmában négypontos hátrányból fordítva harcolta ki a Pénzügyőr elleni finálét.

 

Női Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó:

Fatum-Nyíregyháza – Jászberény 3:0 (23, 9, 18)

Nyíregyháza, 650 néző. V: Horváth M., dr. Árpás.

Fatum-Nyíregyháza: G. Francesco 6, Limareva 6, Lohman 8, Varga E. 9, Pilar 11, Pintér Andrea 4. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Szabó L. 2, Lászlop 2, Vaszileva 7, Bacciottini 2. Vezetőedző: Hollósy László.

Jászberény: Mészáros Zs. 3, Szerényi 6, Szilcsenkova 3, Ventura 6, Tóth E. 1, Bulajics 2. Csere: Mizsei (liberó), Borsos 2, Faragó 1, Piatek 2, Radomszki 1. Vezetőedző: Makai Péter.

Hollósy László: – A legfontosabbat teljesítettük ezen a mérkőzésen, hiszen bejutottunk a kupadöntőbe. Most már a hétvégi, Békéscsaba, majd az azt követő, Zágráb elleni meccsre kell koncentrálnunk. Ezt a továbbjutást most élveznünk kell, de holnaptól már a következő kihívásra kell összpontosítanunk.

Makai Péter: – Apróságon múlott az első szett; ha egy kis szerencsénk van, azt megnyerhettük volna. Sajnos egymást követő két napon kell játszanunk és ezért pihentettem a második szettől kezdődően az alapembereimet, mert pénteken győzni szeretnénk az MTK ellen. Ha behúztuk volna a nyitó játszmát, akkor is lehoztam volna a kezdőjátékosaimat. Elégedett vagyok a lányokkal. A bronzcsata a realitás számunkra. Azok a röplabdázóim, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak a szezon során, meghálálták a bizalmat. Küzdöttünk, harcoltunk; ebben a „B” keretben ennyi van. Szinte már kórházat alapíthatnánk, olyan sokan vannak nálunk sérültek és betegek, ezért nehéz lesz majd összeállítani a csapatot az MTK ellen. Ennek ellenére természetesen szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni magunkból a fővárosiak ellen.

Továbbjutott a Fatum Nyíregyháza kettős győzelemmel

 

Férfi Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó:

Kecskemét – Fino Kaposvár 3:0 (21, 20, 17), aranyjátszmában 16:14

Kecskemét, 300 néző. V: Ujházi, Jámbor.

Kecskeméti RC: Deliu, Krupánszki, Pesti, Qepa, Gacs, Vaiopulosz. Csere: Deák M. (liberó), Szabó B., Szubotics. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Fino-Kaposvár: Keen, Bögöly, Makarov, Kruzskov, Horváth K., Nagy J. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M., Kalmár Á., Martinez. Vezetőedző: Ruben Wolochin.