Újpesten nyert a Nyíregyháza, az MTK ellen pedig a Kaposvár

Igazolta az előzetes várakozásokat, és magabiztosan, 3:0 arányban nyert az MTK budaörsi otthonában az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata a pontvadászat 13. fordulójában. A lányok ezzel továbbra is a tabella élén állnak. A nap rangadóján a Nyíregyháza három szettben verte idegenben az újpestieket. 

A kaposvári együttes a találkozó első percétől az utolsóig úgy összpontosított, ahogy kell, így végig kézben tartotta az irányítást. A két csapat közti tudás- és magassági különbség már az első játszmában kidomborodott, a vendégek mezőny- és sáncmunkája is sokat segített abban, hogy gond nélkül hozzák a szettet. A térfélcsere után 10:10-ig szorosan alakult az eredmény, aztán sebességet váltott a Diamant, és nemes egyszerűséggel állva hagyta ellenfelét. Matic szorgalmasan küldte át a nyitásokat a túlsó térfélre, a társak pedig szép pontokat szereztek. Ha kellett, Tálas is bátran bombázta át a játékszert a túloldalra, de Szűcs Kinga is jó szokásához híven remekelt egykori együttese ellen. A harmadik játékrész is izgalmasan alakult somogyi szempontból, és a 62 perces összecsapás végül magabiztos kaposvári diadallal ért véget.
Sasa Nedeljkovic vezetőedző a 16 esztendős Tóth Jázmint, az érettségi előtt álló Kalmár Viktóriát, valamint a szintén fiatal Németh Zsófiát is pályára küldte, a harmadik szettben pedig a sérülése után egyre inkább magára találó Szerencsés-Miklai Zsanett is lehetőséget kapott.
A Diamant-lányokat vastaps köszöntötte a lefújás után, ugyanis egybusznyi törzsszurkoló is elkísérte a csapatot Budaörsre. Az együttes ezzel a győzelemmel köszöntötte a klub sportszervezőjét, Lovász Krisztiánt, aki a meccs napján ünnepelte 30. születésnapját.

MTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (-17, -10, -16)
Budaörs, 300 néző. V.: Szabó P., Sík.
MTK: Godó 8, Zólyomi 9, Vezsenyi 6, Kiss G. 6, Devaney 2, Durst. Csere: Nagy F., Szalai (liberók), Lesi 1, Király. Vezetőedző: Tóth Gábor.
Kaposvár: Klisura 11, Djuric 9, Tálas 5, Szűcs K. 7, Sipic 5, Matic 14. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Tóth J., Németh Zs., Szerencsés-Miklai 4. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 4:8, 12:16, 14:21. II. játszma: 4:8, 10:16, 10:21. III. játszma: 5:8, 8:16, 14:21.

Tóth Gábor: Két kulcsjátékosunknak is pihenőt adtam, mert a Jászberény elleni fontos mérkőzésre készülünk már. Komoly terhelésből érkeztünk a Kaposvr elleni találkozóra, de ez nem mentség a sok nyitásrontásra. Összességében kijött a két csapat közti reális tudáskülönbség.

Sasa Nedeljkovic: Az első ponttól kezdve uraltuk a mérkőzést, a hozzáállásunk nem engedte, hogy az MTK játéka kibontakozzon ezen a délutánon.

 

UTE – Fatum-Nyíregyháza 0:3 (-17, -20, -23)
Szilágyi u., 300 néző. V.: dr. Árpás, Kiss Z.
UTE: Rivera 11, Carabali 8, Lacombe 9, Kojdová 6, D. Nikics 10, Bagyinka 3. Csere: Maurer (liberó), Boros R., Manninger, Yurtsever. Edző: Kántor Sándor
NYÍREGYHÁZA: Limareva 10, Lohmann 7, Varga E. 13, P. Victoría 9, Pintér A. 6, G. Francesco 5. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Szabó L. Edző: Hollósy László
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:5, 8:12, 12:16, 16:24. 2. játszma: 1:2, 5:8, 13:11, 17:20, 20:24. 3. játszma: 1:4, 8:8, 10:13, 13:17, 21:24

Kántor Sándor: – Egyszer győzöl, egyszer tanulsz, és amit meg kell tanulni, ahhoz még idő szükséges. Ezúttal alulmúltuk magunkat, sajnálom, hogy ilyen meccset produkáltunk a nézőknek. Szerdán nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Haladás otthonában.
Hollósy László: – Most szerelembe estem a csapatommal! Hihetetlen, hogy a lányok ilyen terhelés mellett is képesek odatenni magukat. Örülök annak, hogy szépen betartották a taktikát: tudtuk, hogy az Újpest szélsőütőit kell megfogni, és ez most sikerült.

Női NB I:
TFSE–Szent Benedek RA 0:3 (–18, –23, –13)
Legtöbb pont:
Araujo 11, ill. M. Szkorics 17
Leonidasz Gaitanakisz:
Egy nagyon jó erős ellenfél ellen játszottunk, akik a legjobbak jelenleg a bajnokságban, megérdemelten vezetik a tabellát. A mai nap nem találtuk a ritmusunkat, próbálkoztunk de nem sikerült az ellenfél agresszív játéka ellen jó teljesítményt nyújtani. Gratulálok az ellenfélnek, folytatjuk tovább a munkát, fejlődünk egyéni és csapat szinten egyaránt. A jövőben sokkal erősebbek leszünk.
Andrea Milodanovics:
– Kötelező három pont volt, és abban is bíztam, hogy három játszmában nyerünk, ami sikerült is. De nem tudom azt mondani, hogy maximálisan játszottunk, főleg nem a második szettben, amit majdnem el is vesztettünk. Az előző mérkőzésen, a DVTK ellen nagyon magas szinten játszottunk és tartottam is tőle, hogy most egy kicsit leül a csapat. Ez be is jött, de szerencsére, amikor igazán kellett, akkor tudtunk megfelelően összpontosítani. A harmadik szettben hoztuk azt a játékot, amit tudunk. Dolgozunk tovább és izgatottan várjuk a harmadik kört, hogy meglássuk, mire leszünk képesek.

Budaörs–Gödöllő 3:2 (15, –21, 12, –9, 11)
Legtöbb pont:
Horváth P. 24, ill. Misonova 19
Fésüs Irén:
– Igazi hullámvasút volt ez a meccs, megjártuk a mennyet és a poklot is, de a végén a mennyben kötöttünk ki és most ez az, ami számít. Ez a győzelem igazi csapatmunka volt, a kritikus pillanatokban mindig volt valaki, aki tovább tudta lendíteni a csapatot.
Szalay Attila: – Gratulálok a Budaörsnek, szépen harcoltak. Sajnos nem mindig tartottuk be a taktikát, és amikor mélypontunk volt, nehezen tudtunk kijönni belőle. De amikor azt játszottuk, amit megbeszéltünk, akkor ment is a csapatnak.

DVTK-Fux–DSZC-Eötvös DSE 3:0 (14, 14, 21)
Legtöbb pont:
Szajkó, Kundrák, Sitkey, Donaghy 6-6, ill. Vaida 10
Toma Sándor: – Örülök a győzelemnek. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, az első szett felétől folyamatosan cseréltem. A harmadik szett volt egy picit izgalmasabb, de úgy voltam vele, mindenki küzdjön meg az adott pontért, illetve szettért. A második játszmától a közönség is a lányok mellé állt, és kiszurkolta a győzelmet.
Szombathy András: – Az előző mérkőzéshez képest jobban tetszett a játékunk, de a DVTK ellen ez is kevés volt.

A VASÁRNAPI PROGRAM:
15:00 Pécsi TE-PEAC–MÁV Előre-Bericap (férfi NB I)
16:30 Sümeg–Szolnok (férfi NB I)
16:30 Dunaferr SE–Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 Vasas Óbuda–Hungast-Haladás Szombathely (női Extraliga); Tv: Sportstream
17:00 Swietelsky-Békéscsaba–Jászberény (női Extraliga)
17:00 Kecskemét–MAFC-BME (férfi Extraliga)
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika–Debrecen (férfi Extraliga)