A Pénzügyőr jutott elsőként a kupadöntőbe

A Pénzügyőr SE jutott a férfi röplabda Magyar Kupa február 28-i kecskeméti fináléjába, miután az idegenbeli 3:1-es siker után hazai pályán is ugyanilyen arányban nyert a Vegyész RC Kazincbarcika ellen.

 

FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 3-1 (16, 21, -23, 20)
Pénzügyőr sportcsarnok, 100 néző. V.: Mezőffy, Árpás.
PSE: Magyar 1, Reffatti 11, Rása 6, Kovács Z. 10, Kiss D. 15, Flachner D. 3. Csere: Feliciano (liberó), Solti 6, Rozgonyi 8, Szabó V. 4, Szabó M. 7, Flachner K. 8, Hartyányi (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Páez, Efraimidis 9, Moraes 12, Braga 15, Blázsovics 7, Juhász 9. Csere: Vitko (liberó), Budai (liberó), Árva 4. Vezetőedző: Marek Kardos.
Továbbjutott: a Pénzügyőr SE, kettős győzelemmel.

Nehéz helyzetből várta a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját a Vegyész, hiszen a fináléba kerüléshez maximum négy szettben nyernie kellett a Pénzügyőr otthonában, és az azt követő aranyszettet is be kellett volna húznia. Ráadásul a találkozót a hazaiak kezdték jobban, Kiss Dániel állt a nyitóhelyen, amikor csapata sorra szerezte a pontokat és gyorsa tíz pontos előnybe került. Ez tetemesnek bizonyult, nem is volt kérdés, melyik csapat nyeri a kezdő felvonást (25:16).

Úgy várhatta a PSE a második szettet, hogyha nyer, ott van a kupadöntőben. A Vegyész irányított az elején, majd a fővárosiak vették át a stafétát, és meg is léptek kettővel a játszma derekán. Hol eggyel, hol kettővel ment a Pénzügyőr, majd Reffatti pontos befejezésével lett közte először három a végjáték elején. A hazaiak innen nem hibáztak, nyertek és ezzel bejutottak a kupadöntőbe (25:21).

Tétje innen már nem volt a találkozónak, a PSE még azt is megengedhette, hogy Jókay Zoltán a fiatalokat is csatába küldje. Egy szoros szettet még nyertek a vendégek (23:25), de végül a hazaiak nyertek 3:1-re (25:20).

Jókay Zoltán: Örülök a győzelemnek és a továbbjutásnak, annak pedig különösen, hogy a fiatalok is megmutatták, mit tudnak. Nincs sok időnk a pihenésre, készülünk a szombati, Kaposvár elleni találkozóra.

Marek Kardos: Jól kezdtük a találkozót, mert a fogadásunk szinte tökéletes volt, de ezekből nem tudtunk eredményesek lenni. Ezt követően becsúszott egy-két hiba, elkezdtünk pánikolni, nem jöttek az extrák, és már nem tudtunk visszakapaszkodni. A Pénzügyőr jelenleg jobb csapat nálunk, ezt mind a három mérkőzésen bizonyította. Gratulálok nekik a döntőbe jutásért.
(vrck.hu)

 

HETI PROGRAM:
Január 23., csütörtök
20:00 Calcit Kamnik (szlovén)–Swietelsky-Békéscsaba (női Challenge Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés)
Január 24., péntek
19:30 Palota RSC–MÁV Előre-Bericap (női NB I)
Január 25., szombat
16:00 MTK–1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga); Budaörs
18:00 UTE–Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Sportstream
18:00 TFSE–Szent Benedek RA (női NB I)
18:30 Budaörs–Gödöllő (női NB I)
19:00 Pénzügyőr–Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Sportstream
19:00 DVTK-Fux–DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
Január 26., vasárnap
15:00 Pécsi TE-PEAC–MÁV Előre-Bericap (férfi NB I)
16:30 Sümeg–Szolnok (férfi NB I)
16:30 Dunaferr SE–Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 Vasas Óbuda–Hungast-Haladás Szombathely (női Extraliga); Tv: Sportstream
17:00 Swietelsky-Békéscsaba–Jászberény (női Extraliga)
17:00 Kecskemét–MAFC-BME (férfi Extraliga)
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika–Debrecen (férfi Extraliga)